"Blueberry Hill"

    
För mig var det en ny upplevelse att för ett par dagar bo alldeles vid Vänerns strand, och dessutom kunna plocka  både blåbär och kantareller på tomten. ( Det såg även ut att bli gott om lingon.)
Jag tillhör ju numer kategorin som inte så där jättegärna ger mig ut i skogstrakterna i Stockholmsområdet, iklädd stövlar och insmord med myggolja, för att plocka vare sig bär eller svamp. Eller man kanske kan säga att jag haft en paus på en så där 15 år från Mullelivet i skogen.
Jag är i och för sig uppvuxen på landet, i Västergötland och i en liten som heter Töreboda och där MYCKET SKOG med bär och svampar fanns i närheten. Tror nog inte att jag var så intresserad
Jag flyttade till Stockholm som 10 åring och just i Solna där vi då bodde lyste både bär och svampar med sin frånvaro. Men mina föräldrar införskaffade ett lantställe ute på Värmdö, nära vattnet, med bär och svampar på tomten. Tror dock inte jag kom i gång med plockandet av vare sig bär eller svampar förrän döttrarnas intresse för detta samlande kom. Och då, för min del, i mycket begränsad skala. Vill minnas att jag visade dem var de skulle leta....
Efter detta följde några år då faamiljen i samlad trupp om hösten åkte ut till Arlandaskogarna för att plocka kantareller och trattkantareller. Och det var verkligen trevligt.
Men så småningom försvann våra svampställen p.g.a byggandet av Arlandas tredje landningsbana och jag vet att jag sen dess inte varit så flitig besökare i skogen.
 
 
 
 
Men nu! Och just här! Jag måste verkligen påstå att en riktig lyckokänsla infann sig och gav mersmak.
Särskilt just det här att bara gå ut runt huset, om andan faller på och plocka blåbär till morgonens fil eller kantareller till en smörgås. Visserligen med stövlarna på, herr huggorm kan finnas i närheten, men kanske utan myggmedel. Varför inte ge naturen ännu en chans? Jag skall i alla fall tänka på saken.
 
 
 
Moa

Tror inte du är den mest effektiva bär eller svampplockaren. Men jag följer gärna med på en utflykt.
Kaffepauserna blir bra.
Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: