Veckans tillstånd

    
Efter sex veckor i Thailand och med sju veckor kvar....

Jag är glad, förundrad och förvånad över att jag både inombords och rent fysiskt upplever en stark känsla av lugn och harmoni. En känsla som jag vill bevara och ständigt ha med mig i handväskan och det känns som om jag har all tid i världen till mitt förfogande.

Det är en fantastisk känsla att inte behöva skynda sig eller att ha bråttom någonstans. Och här finns det absolut inga ”måsten”. Ingenting behöver rutas in eller planeras om man själv inte vill. Bara att ta det som det kommer...

Jag som ofta annars är på väg någonstans, antingen i tankarna eller rent fysiskt, känner att jag på något sätt här har landat i ett lugn. Ingen som helst yttre stress gör sig påmind och tillvaron är ganska kravlös. Det är lätt att ta dagen som den kommer och det blir många spontana möten med människor i närheten.

Närheten till havet (25m) och promenaderna längs den sex km långa sandstranden ( få solstolar och turister) ger mig en stark känsla av lugn och frihet.

Det är bara havet, stranden och jag, just här och nu.

Jag kan också bara sitta långa stunder och följa vågornas och sandens rörelser och känna att jag har det så bra. Och jag kan också glädjas åt den känslan.

Att se solen sänka sig och bli till ett rött eldklot, för att sedan på bara några minuter försvinna ner i havet i väster, är ett romantiskt skådespel jag helst vill se repriser av varje kväll. Det är helt magiskt!

 

Men då och då händer det. En viss oroskänsla knackar mig på axeln och undrar om det snart inte är dags för lite oro i alla fall, bara lite.

Visserligen tänker jag mycket och då varken hör eller ser jag vad som sker runt omkring mig. Ofta kan jag inte sätta ord på tankarna som far genom mitt huvud som projektiler i olika storlekar. Men de brukar så småningom landa och falla ner i olika fack där de sorteras och först då kan mina tankar få ord.

Vilket liv vill jag leva? Vad är viktigt för mig? Vad vill jag göra? Vad är rätt och vad är fel? Eller finns det rätt och fel?

Att skriva är för mig ett sätt att tänka och försöka sätta ord på de tankar som landat i mitt huvud.

Jag har här successivt påbörjat en grovstädning i och med mig själv och förhoppningsvis sorterat ut några av de gamla ”måsten” som kom med mig hit i bagaget.

Hem i bagaget får jag kanske med mig svaren på några av mina frågor. Det finns ledigt utrymme!


Tillägg; Jag arbetar nu under en period från 2/12 och fram till den 29/2 på en nyöppnad svensk ”semesterskola” (skola för svenska barn som är här en längre tid) som ligger 18 mil sydost om Bangkok, i BanPhe.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sussi

Jag förstår precis vad du menar. Att få känna lugnet, gå på stranden och var ett med vågorna och havet. Att samla sina tankar och fundera på vad som är viktigt här i livet. sen kommer konsten att inte falla tillbaka i gamla hjulspår. Här firas nyår på alla sätt. Kul att få uppleva. kram Sussi

Annmari

Skön och lugnande text Ditte!

Cissi

Mycket klokt och tänkvärt.

Tack för en härlig blogg! Du skriver så varierat och vanligt att man lätt känner igen sig.

Skönt befriat från mode och inredning. Tack för det.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: