Utsikt

    
Jag vet inte varför det här med havsutsikt/sjöutsikt är så viktigt för mig.
Här i lägenheten har vi det och även hemma på Söder. Men vatten är på något sätt levande och ger mig en känsla av frihet. Jag tycker helt enkelt om att titta på hav och vatten.
Under veckan så har de röjt och gallrat på granntomten och detta har för vår del också inneburit att vi nu också ser en liten del av stranden från lägenheten. Men framför allt så syns havet bättre. Vad nu det egentligen spelar för roll....


Vår strand ligger framför träden och är kilometerlång. Men jag förvånas över hur alla dessa träd kan växa i sand....


Utsikt mot havet från balkongen.

Det här med havsutsikt...
För några år sedan så var väninnan E och jag i Alanya i Turkiet. Vi hade beställt en lägenhet/rum med havsutsikt och hade det inskrivet i våra dokument.
Vi ko fram till hotellet på natten och blir anvisade vårt rum. Det första jag gör är att kliva ut på balkongen för att se om det var havsutsikt. Jag var nämligen tveksam, då rummet låg två trappor upp i huset.
Inte såg jag något hav! Jag frågade nattportiern som var med oss och han var lite frågande men undrade om vi skulle se på havet mitt i natten.
Men jag konstaterade att det nog inte ens var möjligt att se havet från det rummet och följaktligen så skulle vi inte ha det. E, tyckte nog det var en aning pinsamt om jag förstod saken rätt. Men jag tyckte att det var lika bra att vi fick det rum vi skulle ha, med havsutsikt, även om det var mitt i natten.
Jag stegade ner till receptionen och visade våra papper där det tydligt stod att vi betalt för havsutsikt och efter vissa bestyr så fick vi ett annat rum. Nu med havsutsikt!
Visserligen var den knappats skönjbar mitt i natten för det var kolsvart, men vad gjorde väl det.
Havsutskt var det!
Monika

Rätt ska vara rätt! Jag hade gjort precis likadant. Nu har vi fått första snön som tyvärr stannar kvar på marken. Kram /Monika

Berit

Håller helt med! Visst är det mysigt med havs eller sjöutsikt och att bo på stranden som ni gör.

Inte någon utflykt för att ta sig till havet!

Ha det fortsatt bra!

Åse

Vad det ser mysigt ut där du befinner dig. Här har snön kommit....antagligen för att stanna. Ja, det är konstigt att havsutsikt ska ha sådan betydelse. Vi bor 50 meter från havet på Gotland och man kan lätt fastna med blicken i horisonten. Kram Åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: