Botanisk trädgård med djurinslag

    
Söndag, paus från strandlivet och en längre utflykt än de vanliga på mopeden väntade.
Tillsammans med några av våra grannar tvärs över vägen begav vi oss i morse, med beställd minibuss, 8 mil västerut till Nong Nooch Pattaya, den tropiska botaniska trädgården.
Inom området på 25 km2  finns förutom den jättestora tropiska trädgården bl.a. promenadstigar som går på broar över delar av området, diverse barnaktiviteter, öppna bussar som kör dig runt, utställningar och olika djur som finns vilda i den thailändska djungeln.
Blir du hungrig så finns flera restauranger av olika slag.
Vid några tillfällen under dagen visas en "kulturshow" där man via thailändska danser får en inblick i landets historia. Även elefanter finns med i detta inslag. Vi kom precis lagom till showen och det var bara att slå sig ner och njuta av dans och vackra dräkter.
Elefanten är viktig i Thailand och här i parken/botaniska trädgården så finns det gott om dem och några är tamare än andra.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den elefantshow vi såg... Jag har nog lite dubbla känslor. Jag vet att flera av dessa elefanter också är arbetselefanter och för att bli bra i sitt arbete i djungeln så måste de tränas och ridas in precis som en häst.
(Elefanterna används som arbetsmaskiner i djungeln för att bl.a. röja mark och alldeles i närheten av där vi bor ser vi nästan varje dag elefanter på väg någonstans.)
Men jag faschinerades verkligen av deras smidighet och följsamhet och att de faktiskt verkade att trivas.
Och visst fick de belöningar av publiken i form av mängder av bananer.


En skrivande elefant som "styrs med örat" av sin tränare.


Här är det pilkastning mot ballong.

Jag som i vanliga fall är rädd för katter passade på att mata en som var av modellen större. Sååå söt!Ja, så var det den botaniska trädgården...vi tog en busstur som gjorde flera stopp på vägen. Värmen var tryckande med +34 och luftfuktigheten hög. Så varför kämpa med att gå?


En härlig dag!

Mattias

Finns inga ord med att beskriva trädgården. Den hade jag inte tackat nej till om en trädgårdsmästare ingick!!

Ha det gott i värmen. Jennie med familj!

Monika

Hej! Vackert men jag föll för bilden när du matar tigern, herregud vad häftigt!!! Nu har vi vänner som varit i Thailand och som poet. Det känns som du varit där jättelänge!Kramar /Monika

Synne

Ni hao! Jag har en "present" till dig på min blogg. Kram!

Åse

Vilken park och vilken modig "kattklappare". Var på Thailandskartan befinner ni er? Jag är nyfiken på området! Kram Åse

Karolina

Men vilket liv ni lever Ditte!!! Jag och Christian har insett att vi valt fel land att arbeta i. Nästa gång blir det Thailand. Kram Karolina

Britta G

Låter som en helt perfekt söndag. Tack för fina bilder (som vanligt)

Kram till er båda

sannas rum

Åh vad mycket upplevelser du får vara med om Ditte (: Hoppas att jag också får det någon gångi livet!Sv; Vi bestämde att 32 tum var lagom, för vi vill inte att TV'n ska ta upp för mycket i rummet. Det är ett relativt stort rum, jag tror det ligger på kanske 18kvm i alla fall. http://www.bohlinbygg.se/wp-content/uploads/2011/04/2rok.gif där kan du se en planlösning på vår lägenhet (;


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: