Behaglig tillvaro

    
Ledig idag! Jag hade tänkt mig en riktigt "go sovmorgon" och utan en klocka som talar om för mig att jag bör gå upp. Men vad händer? Jo, jag är helt klarvaken redan klockan halv åtta.
Det var säkert en mening med det också för jag smög ut med datorn på balkongen och satte mig för att skriva klart reportage nummer 2 till min skrivarkurs.
Reportaget handlade både  om gamla thailandsminnen från 1980, då jag befann mig här i Thailand och arbetade i flyktingläger med kambodjanska flyktingbarn/ungdomar alldeles vid den kambodjanska gränsen och hur det var att besöka Kambodja 31 år senare och på något sätt göra upp med mina egna gamla minnen och erfarenheter.
Reportaget blev klart och nöjd satte jag mig vid balkongens frukostbord för att sedan inta stranden.Där blev det blev en två timmars lång promenad och det kändes skönt i hela kroppen, även om det är kämpigt för musklerna att gå i sand.
Bad, slöläsande i en bok och bara njuta  i en solstol kändes helt perfekt.
En sen, härlig, lunch med pinfärska skaldjur på vår hemmarestaurang, 15 meter från havet, blev ytterligare något som bidrog till en perfekt ledig dag.

För min del är det alldeles utmärkt att varva strandlivet med annat, så idag tog vi mopeden/motorcykeln och åkte till skolan som ligger 15 km från där vi bor. Bosse ville gärna se skolan och veta hur man kör dit och sedan fortsatte vi in till Ban Phe. Här blev det ett stopp på det lokala "Rusta". Här finns precis allt! Vi tittade runt och köpte till sist en ljuständare för 5 kr. ( Tändaren fungerade inte när vi kom hem och provade den...)


"Rusta" i Ban Phe.

Vi stannade också till på vårt mycket lokala snabbköp, Petras och provianterade. Jag vill gärna ha grovt bröd, ost och ev. skinka till frukost och här finns förutom detta, det mesta man kan tänka sig. Och inte bara i matväg....
Eftersom jag fått tips om ytterligare ett hembageri så bestämde vi oss för att leta efter det. Vi körde bara fel en gång, det finns nämligen inge skyltar hit på engelska och sedan kom vi faktiskt rätt.
Här slog vi till på en toscakaka eftersom kanelbullarna var slut. Men jag har beställt bullar tills i morgon, så  då gör vi en ny tur och hämtar upp dem.

Vi hann sedan lagom hem till solnedgången. Det är alltid lika mysigt att sitta nere på stranden och se det glödande klotet sänka sig ner i havet.

Maria

Vad skönt för dig med en ledig dag!

Men jag förstår att ni trivs och har det bra även om det blev mer jobb för dig än du tänkt.

Men du kan vila senare i livet...

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: