Sol, bara sol...

    
Söndag! Det vackra vädret med ca.30 grader i skugan och en lagom bris från havet fortsätter.
I veckan har jag följt mågra väderprognoser för Rayongområdet (Rayong, en större stad ca 25 km västerut) och där har de spått regn eller växlande molninghet i flera dagar. Så jag var beredd på att det kunde bli en helg med mer balkongvistelse med sällskapsspel. Men det har vare sig varit mulet eller regnat, så strandlivet har fortsatt precis som vanligt.
Jag har hitintills arbetat fyra eller fem dagar i veckan men från och med i morgon blir det fyra dagar under resten av tiden vi är här. Känns bra, även om jag förstås tycker om att arbeta på svenska skolan här i Ban Phe.

Idag, under en av strandpromenaderna, funderade jag på varför jag inte tröttnat på att vara här. Jag kan ju stundtals vara lite rastlös och vilja ha omväxling. (Vi har ju  nu tillbringat två månader i vår lilla strandlägenhet.)
Här är det lite som att bo på landet, allt finns på nära håll och området är inte något utpräglat "svenskområde", även om det finns några svenska, mindre, småhusområden.
Det finns ett lugn i vardagen, klockan är oväsentlig, (utom i skolan) det är lätt att träffa vänner över en spontan middag och här är helt fritt från nattklubbar, discon och prostitution. Önskas mer fläkt så åker man lätt över till ön Koh Samet eller tar sig ett par dagar i Bangkok. ( Ca 2 1/2 h med bekväm a.c. buss)
Tänkte också på att kroppen mår så bra både av den thailändska maten som innehåller mycket grönsaker, lite fett och i princip inget "rött kött", men desto mer kyckling, fisk och skaldjur av olika slag. Jag har ännu inte tröttnat på den! Här behövs det ingen GI metod eller andra restriktioner i matväg för att gå ner i vikt, om man nu vill det. Vikten minskar per automatik!
Vad gör man då här under så lång tid?
Ja, inte så mycket annat än det jag gör hemma förutom mycket strandliv med bad, simning och promenader. Och det är så lätt att umgås med vänner över en middag på en liten, lokal, familjerestaurang. Man bara flyttar ihop det ena bordet efter det andra. Middagarna blir långa och skratten många...
Jag/vi trivs verkligen men det är svårt att förklara....
Tidigt i morse.
Britta G

Låter verkligen som du/ni har hittat erat Paradis!

Jag förstår känslan du har...allt är så enkelt på något vis i den här delen av världen. Vilket previlgium att få ha det som ni har det.

Kram till er båda.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: