Rayong, utflykt och shopping.

    
I morse bestämde vi oss för att hoppa över strandlivet för en dag och ta en songthaew (en bil med ett flak som har sittplatser) och åka in till metropolen Rayong. Rayong är provinshuvudstad, vår närmsta större stad och ligger ca. tre mil västerut från orten där vi bor.
Egentligen hade vi inte något särskilt att uträtta men lite omväxling kändes bra.
Resan in tog bara drygt 30 minuter och det kändes lagom med tanke på att komforten på flaket, trots sittplatser, inte är så hög.
Vi visste att det skulle finna ett stort varuhus, Laemtong och där började vi. Jag hade planer på att köpa en ny bikini och trodde absolut att jag skulle hitta en.
Det gjorde jag inte! Kom på att thailändska damer sällan badar i bikini. (De bär gärna t- shirt och rejäla shorts vid bad.)
Får titta mer i Ban Phe eller Mae Phim som är lite mer tursitiska orter.
Men ett par shorts och ett par "capribyxor" blev det i stället. Alltid användbart!


Laemtong, är den stora, grå, byggnaden till vänster.

Efter att ha gått igenom våningarna på Laemthong, allt finns och av bra märken och kvalitéer och till bra priser så tog vi oss vidare till en gigantisk supermarket, Tesco Lotus.
Vi har ju matbutiker på närmare håll, men när vi ändå var i Rayong så ville vi passa på att handla lite frukostmat, frukt och grönsaker.
Här finns förutom mat också allt i elektronikväg, kläder, porslin, kontorsvaror m.m. Så det tog ett tag innan vi tagit oss igenom det hela och kom till kassorna.
Jadå, det blev några bakverk, utan grädde, att ta med hem  till eftermiddagskaffet. ( Misstänkte att grädden snabbt skulle surna.)

Trots halvmulet väder så var temperaturen uppe i +33 och det var svalkande att vistas inne i de luftkonditionerade burikerna. Men vi kände inte för att strosa runt någon längre tid så efter att ha ätit en sen lunch begav vi oss tillbaka till havet och vår lägenhet.
Gissa om det var skönt att komma ner till stranden?  Känna lite svalka och ta en promenad på stranden i skymningen efter ett dop i det 30 gradiga vattnet.
Helt ljuvligt!
Och nu har jag i alla fall varit i Rayong...
Kanske blir det fler turer dit, eller också klarar jag mig utan en storstad.
Vi skall ju vara i Bangkok några dagar innan vi flyger hem i början på mars och då får jag om inte annat känna storstadspulsen
Jag vill också förstås skicka många kramar och hälsningar till Liv och Helen som har födelsedag just idag! Och
jag har sjungit "Grodan Bolls födelsedagssång" här, i tysthet, och skickat er båda många tankar. Tack för att ni finns!
Jag älskar er!
Semesterfirare

Hej, då vi åker till området den 8/1 och funderar på att bo på Villa Ravadee undrar vi om det är bra, eller om du har något annat att rekommendera.

MVH

Sonja

Ni ser ut att ha det toppen!Alltid så roligt att titta in och se vad som händer i ditt liv.

Gissa om jag också vill ha sol och värme...

Abbfrun Synne

Gott Nytt år!!! Ni verkar ha det bra i Thailand. Samuel hälsar så mycket - han är lite nervös över att få en ny fröken för helst skulle han vilja att du kom tillbaka :) Många kramar från oss i Sverige - åker tillbaka till Peking på fredag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: