Nyårsafton 2011

    
Solen lyser från en härligt blå himmel och havet glittrar som silver. Jag sitter nere i restaurangen och samlar ihop mig inför dagen, årets sista dag och samtidigt början på något helt nytt.


Dagens frukostutsikt. Vackert och lugnt!

Klockan 10 skall jag vara på en resort en bit bort på stranden, Villa Ravadee, där vi bodde i tre veckor förra året.
Här skall jag för första gången i mitt liv vara med om en munkceremoni.
Jag har senare idag ett uppdrag och det är att vara "vigselförättare." Paret har formellt gift sig hemma i Sverige men vill ha ytterligare en ceremoni här på Chackapongstranden i Thailand. Och jag har fått det hedersamma uppdraget att vara ansvarig för den ceremonien. ( Eftersom vigseln skett formellt hemma så behöver jag inte ha något tillstånd för min uppgift.)
Det är till detta uppdrag jag ville ha sanden.
Att låta brudparet samtidigt hälla sand av två olika färger i en glasvas och se hur den blandas tycker jag är en bra symbolik, det gäller i ett äktenskap att både ge och ta och ta vara på varandras likheter och olikheter. ("Sandblandningen"  utfördes på Helens och R:s ceremoni och jag tyckte väldigt mycket om symboliken i det hela och har lånat idén.)

Munkceremonien. Brudparet lyckönskas av buddhistmunkar på thailändskt manér. ( Brudparet har gett tillstånd till att vara med både i text och på bild.)
Tack Åsa för tips om att färga sand. TYvärr såg jag din kommentar för sent! Under tiden jag repeterar mitt tal till brudparet hemma i solstolen så åker Bosse iväg ett tag för att leta sand. Vit sand har jag, det är den färgade som saknas.
Och visst kommer maken tillbaka med röd sand. Tack!!! Och glad blir jag!
Men sanden måste silas och Bosse är krativ så han löser det hela galant.


Tänk vad en citronpress kan användas till!

Per moped beger vi oss iväg den knappa kilometern till Villa Ravadee och har Mabel och Lasse, som vi hyr lägenheten av, sett till att allt är förberett för ceremonien. Det är så vackert med alla blommor och portalen ner till havet.
Konstigt nog är jag bara lite nervös. ( I torsdags träffade jag brudparet och vi gick då igenom vad de ville att jag skulle ta upp i mitt tal till dem förutom den mer formella texten för en borgerlig ceremonie)
Vackra orkidéer smyckar stranden.                         Bröllopsmiddagen serveras vid stranden med havet som fond.


Ceremonien har börjat och solen är på väg ner. ( Allt gick bra och brudpar, släktingar och jag själv var väldigt nöjda)


Ett vackert och lyckligt brudpar.


Magiskt! Nu har jag ännu en upplevelse med mig i bagaget. Och lite lättad är jag... Skål!
Tack Bosse för all hjälp och stöttning!

Kvällen fortsatte för Bosses och min del med Nyårsmiddag som ordnats av restaurangen hos oss men som hölls en liten bit bort på stranden där Beach Park Villas ligger. ( Tillhör samma management som oss)
God mat med mycket skaldjur och fisk för vi bor ju vid havet, trevligt och glatt och alldeles, lagom på alla sätt.
Det är fantastiskt att sitta några få meter från havet som accompagnerar oss med sitt brus och tänka framåt på ett nytt år.
Plötsligt passerar en elefant vårt bord. På väg hem kanske?


Prickarna på himlen är de ljuslyktor vi skickar upp med önskan om välgång och lycka.


Jag och Bosse väntar på att våra lyktor skall bli flygfärdiga. (De behöver värmas upp ett tag)

Gott Nytt År 2012!


Sanna

Gott nytt år Ditte och Bosse. Vi önskar er ett fint och lyckligt 2012 men först och främst en härlig tid i Thailand. Ta vara på tiden- vilket jag vet att du gör och njut!

Du är ju helt fantastisk med dina projekt! Vigselförättare i CVt nu med! Wow! Kan knappt tänka mig någon bättre! Paret måste vara lyckliga som fick DIG!

Alla hälsar med en kram! En extra från Clara!

Kramar Susanna med fam

Britta G

Heja dig Ditte! och Bosse! Ni fixar det mesta.

Tala om vad ni får vara med om....Vilken nyårsafton!

Själva firade vi med barn o barnbarn hos Kristina i Uddevalla.

Allt gott önskas er båda inför 2012 f Orust.

Monika

Gott nytt år Ditte! Vad fantastiska bilder man blir lycklig och känner att resbehovet kryper i kroppen! Nyåret hade inte kunnat firas bättre antar jag :)Anna var här för några veckor sedan, så himla mysigt! Själv är jag på väg åt rätt håll men det är verkligen tufft.Många kramar /Monika (och Martin hälsar)

Åse

God fortsättning önskar jag er. Du får det ena erbjudandet efter det andra. Jag beundrar dig och din oräddhet inför alla uppdrag. Kul att följa dina omväxlande äventyr. Kram

Ulla

Vilken Nyårsafton! Jag tycker det är så härligt att du vågar dig på nya saker och jag är helt övertygad om att du var en jättebra "ceremoniemästare".

Kramar

mabel persson

Tack ännu en gång Ditte du gjorde detta kanon.

och jag känner mej trygg i din närvaro.

Hoppas nu vi får lugnare stunder framöver så vi kan Dinnera tillsammans. <3 Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: