God morgon, måndag!

    
Måndag och en ny vecka i med skoljobb, strandliv, utflykter, förlängande av visum hos myndigheter, firande av det kinesiska nya året, mysiga kvällar utomhus med vänner god mat och dryck och säkert mycket annat också.
Jag tycker det är så härligt att gå upp tidigt, (det har jag annars aldrig gillat) äta frukost och i lugn och ute på balkongen och se solen gå upp över trädtopparna i väster. Datorn är med och jag hinner läsa min mail och se vilka nyheter de svanska tidningarna bjuder på.
Kanske inte alltid så upphetsande att läsa om bantningar, mord, våld och Håkan Juholt men det vill ju till att hänga med.
Försöker titta extra på DN och Svenska Dagbladet som serverar betydligt mer väsentligheter i nyhetsväg.
I morse klockan 06.55

Det var som vanligt en jättebra dag i skolan och jag tycker eleverna arbetar bra trots att utomhusvärmen idag gick upp till +33. Visserligen finns a.c inomhus. Men det blir varmt ändå!
När jag kom hem blev det kaffe på balkongen och sedan en tur för att ordna med foton. Vi måste i veckan i väg för att förlänga våra visum med 30 dagar och då behövs två foton. Alla mina gamla som jag tog i Beijing 2007 har tagit slut så alltså dags för nya.
Men fotobutiken var den stängd! Javistt! Även i Thailand är det helgdag idag och i morgon p.g.a. det Kinesiska Nyåret. Vi får göra ett nytt försök på onsdag med våra foton.
När vi ändå var ite på en tur med mopeden/motorcykeln passade vi på att köra in till Ban Phe och till vårt lokala lilla ICA, Petras, för att handla lite grovt bröd o kanelbullar. (De bakas varje dag här och har strykande åtgång)
Och vad skådar vi bakom kassan om inte detta...


Det är mycket ovanligt både i Thailand och i många andra länder att kungar och drottningar rör sig ute bland vanligt folk och i vanliga butiker, så Petra var inte lite stolt över att ha fått så "fint besök" vid ett par tillfällen.
(Fotot är upppsatt mella whiskyflaskorna.)

Kvällen bjuder på middag med min vän och tidigare kollega Lena och hennes man Börje som kom hit i går. Lena skall börja att arbeta tillsammans med mig på skolan på onsdag. Verkligen bli jätteroligt!

Och tänk! Det har varit en riktigt bra dag idag också!Mikaela

Vilken vacker morgon!

Vad härligt att vara så länge i Thailand och slippa kyla, blåst och hala gångvägar.

Dygnet verkar i alla fall ha fler timmar där borta än hemma.
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: