Krångel!

    
Söndag! Sovmorgon och egentligen inga bestämda planer för dagen. Lite skoljobb i och för sig...
Det kändes nästan onödigt att titta ut för att se om solen strålade lika vackert som den brukar. Men jag tog en snabb titt och visst lyste solen från en klarblå himmel. Härligt!
Maken ordnade frukosten och jag satte mig med datorn på balkongen och bara väntade på att bli serverad.


Dagens frukostbricka. (Juicen, färskpressad apelsinjuice och den pinfärska ananasen fick inte plats på brickan utan serverades separat.)

Ja datorn och uppkopplingen i lägenheten är ett kapitel helt för sig själv.
Nere i lobbyn har vi ett snabbt och piggt wirefree, som jag gärna använder. Dessutom finns en takfläkt som både ger svalka och håller myggen borta.
Men, myggen hittar mig ändå. Så i torsdags gjorde jag slag i saken och köpte ett 3G simkort till datorn. Just 3G skall användas i Ban Phe.
Jag hade via familjen Uneståhl, som är delägare i skolan, fått ett jättebra USB stick i form av en rauter som bara skall laddas med ett simkort för att fungera med uppkoppling mot internet.
Bara att köpa 3G simkortet var en pärs, eftersom mina kunskaper i thai är ytterst begränsade och försäljarens kunskaper i engelska obefintliga. Men med kroppsspråk kommer man långt...
Bossse hade mött mig och tillsammmans åkte vi hem på mopeden.
Väl hemma såg vi att simkortet var för litet. Puh!
Jag såg framför mig hur jag på nytt på fredagen, och med hjälp av kroppsspråk, skulle få den "ram" som hörde till simkortet och som gjorde att det passade i rautern.
Och jag lyckades! Hemma provade vi kortet och det fungerade med 3G, ett kort tag. Sedan gick det inte alls att koppla upp datorn från lägenheten.
Mystiskt!
Men eftersom jag är en envis typ och inte ger mig i första taget tog jag datorn under armen och gick hem till familjen Uneståhl för att se hur deras datorer fungerade med denna rauter. Och se, det visade sig att här där vi bor skall det inte alls vara 3G, för det är inte utbyggt ännu. Så i väg med mopeden till 7-11 för att köpa ett vanligt simkort för internet. Och se, nu fungerar det med internet i lägenheten. Men visst är det långsamare än husets wire free, men jämfört med att slåss med mygg kvällstid får det gärna ta lite tid.

I övrigt blev det en skön dag på stranden.Iris

Spännande det är med att skaffa teknikprylar utomlands, konstigt att allt känns så mycket enklare hemma i Sverige :) Ja, du vet ju vilka problem jag haft med internet här och jag befinner mig ändå i Europa.

Kram till er båda

Karin

Tur att du är envis och inte ger dig i första taget.

Ha det fortsatt bra! Och jag är visst avundsjuk på en pigg och aktiv pensionär som har sina egna idéer.

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: