Torsdag den 12/1

    
Idag fyller Max, världens finaste, två år! Stort grattis!
I morse hade jag satt klockan på ringning extra tidigt, 06.30. Frukost på balkongen, samtidigt som jag skrev på en inlämningsuppgift till skrivkursen som jag går på via distans.
Jag håller på med ett reportage om Kambodja och förhoppningsvis kan jag skicka in det i morgon. Men jag är försenad med inlämningen så det vill till att skriva på. Och i helgen skall två nya uppgifter skickas in, så det är tur att jag har tagit ledigt i morgon. Strand, bad och skriva får varvas.

Annars har det nästan varit en vanlig arbetsdag, men lite nya inslag har varvats med de "gamla".
Barnen har på rasterna spelat King och Nogger i de rutor vi teipade fast i går. Det blev en bra, praktisk, mattelektion då vi pratade om area och omkrets och idag har de verkligen utnyttjat spelplanerna.Veckans bildlektion, som min kollega Frida ansvarar för, var att arbeta med trolldeg. Hon hade gjort en jättesmidig deg som verkligen var lättarbetad. Till och med jag fick till ett par ljusstakar ....Nåja, vi får se hur de ser ut när de torkat.
Koncentrerad på trolldegen? Eller?

På eftermiddagen hade vi en väldigt bra fortbildning i Barnkonventionen. Vi lärare på skolan hade förmånen att ett par timmar på eftermiddagen få lyssna till Marie Lundin, som arbetar för Rädda Barnen med just dessa frågor .
Sedan 2010 finns barnkonventionen inskriven i skollagen och alla kommuner är skyldiga att utbilda all personal inom skola och barnomsorg i vad Barnkonventionen innebär.
Det känns roligt att just här på Svenska skolan i Ban Phe, Thailand ha fått ta del av just detta.
Ett stort tack till Lars Erik Unestål som anordnade detta för oss och till Marie som tog sig tid att komma.
Diskussionerna kring dessa frågor kommer absolut att föras vidare hos oss på skoan.


Fortbildning pågår; Lars Erik, Martin som är rektor för skolan, Marie, och Frida som är förskolelärare.

Hemresan gick galant med Lars Erik som förare.


Och visst är hjälmarna på!


Mia

Jag tycker att du pssar bra ihop med trolldegen. Fundersam?

Vill gärna se ljusstakarna målade och klara.

Vad spännande med fortbildning i Barnkonventionen, då ligger ni före många skolor och kommuner hemma i Sverige.

Och jag är säker på att du kom hem ordentligt i Lar- Eriks tuk-tuk.

Förstår att du har det jättebra och är med om många roliga saker.

Kram!

Åse

Ett stort GRATTIS till Max som jag tycker att jag känner vid det här laget. Du ligger inte på latsidan precis. Jag säger som jag sagt tidigare "jag blir andfådd!" Kram Åse

sannas rum

Åh vad söt han är, ditt barnbarn, Ditte (: En riktigt goding!Sv; jaa, när jag var i Shanghai så var det samma priser som hemma (tyvärr fick man ju inte använda clubkortet dock...), men kände att det inte fanns så mkt mode som annars tilltalade mig, och sedan var alla storlekar i de inhemska butikerna för små för mig /: Men åh, vill verkligen åka tillbaka till Kina (:

Synne

JAA kom och hälsa på oss på Koh Chang! Vi är där från den 20:e och en dryg vecka framåt tilsammans med Lonefalks. Bor på Norén Resort. Hur länge blir du kvar i Thailand? Ser ju bara alldeles underbart ut. Längtar efter sol och värme nu.Kram!!

Annmari

Grattis kram till Max! 12 januari är en speciell dag för oss också eftersom det är Elis födelsedag 20 år blev vår lille pojk :)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: