"Visa run"

    
Redan hemma i Sverige ansökte vi om att få visum till Thailand, så att vi kunde få stanna i 90 dagar utan att behöva förlänga det. Men reglerna är sådana, att efter 60 dagar så måste visumet förlängas. Till Thailand behöver svenskar inget visum om man är turist och vill stanna en månad i landet.
Vi skulle vara här tre månsder så visum behövdes och det ansökte vi om hemma på thailändska ambassaden i Stockholm. Visumet gick ut idag så vi har varit på en "visa run"; visafärd, till ett ställe som heter Map Ta Put och ligger ca. en timmes bilresa därifrån vi bor.
Bosse hämtade mig vid skolan strax efter klockan 13 och 45 minuter senare befann vi oss på visakontoret.


Rejäl bil med bra chaufför körde oss.

Nu gällde det först att få tag på rätt blankett. Det fanns ett antal olika och jag började tålmodigt att fylla i den som jag trodde jag skulle använda. Men i samtal med en amerikan visade det sig vara fel blankett. Jag stegade fram till en lucka och bad om att få den blankett som gällde för att förlänga visumet med 30 dagar.
Nya blanketter fylldes i och förhoppningsvis blev det rätt.
Bosse tog under tiden olika nummerlappar så att vi inte skulle sitta i kö längre tid än vad som var nödvändigt. Alltså den tid det tog för mig att fylla i våra blanketter.
Jag var som vanligt i sådana här sammanhang en aning orolig för att något skulle bli fel.
Efter att blanketten lämnats in i rätt lucka och båda sidor passerat nålsögat hos tjänstekvinnan, så skulle vi gå ut till en kiosk och ta kopior på våra pass och visum. Snabbt gjort!
Tillbaka in i lokalen, ny lucka, betalning och väntan.
Och efter bara 15 minuter var allt klart och vi hade fått 30 nya dagar. Vi hinner precis lämna landet den 2/3 innan dessa dagar går ut.
Man kan också åka till Kambodja eller  något annat land i närheten för att förlänga visa. Men man måste då också ha med ett visum hemifrån utfärdat på 60 dagar.
Förra året åkte vi till Kambodja och trodde vi kunde få 30 dagar, men det var på ett vanligt turistvisum. Och åker man inte flyg in i landet så får man bara 15 dagar....
Inte helt enkelt det här med att stanna länge i Thailand. Men man lär sig efter hand hur det går till. Å andra sidan ändras också reglerna för visumförfarndet ganska ofta. Så säker kan man inte vara.
Men det ger onekligen viss spänning i vardagen att inte riktigt veta....
Visakontoret i Map Ta Put.


Kiosk med kopieringsfaciliteter.
Åse

Att söka visum är inget man längtar efter. Känner mig alltid i underläge och illa till mods. Men det fixade du bra! Kram

Britta G

Härligt när allt funkar. Nu kan ni stanna som ni tänkt. L o jag är på väg att snart söka visa för vår Beijingvistelse. Men så dyrt det blivit m visa till Kina! Hinner vi ses i B? Vi kommer 17/3.

Njut så länge ni kan...här är det vinter!

Kram t er båda

Stella

Tur att du både har tålamod, glimten i ögat och en stor portion humor. Envisheten skall man ju inte ens tala om, men visst hjälper den till så att du får saker att hända.

Stor kram och ha det fortsatt bra.Monika

Klart ni får visum! Ni ser så snälla ut du och Bosse :)Idag ska vi ut och säga hejdå till vår lilla Stina innan de flyttar till Dubai, vi hoppas eventuellt på att få se de en gång till.Trevlig helg!Kram /Monika


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: