Storstadspuls i Bangkok

    
Vi lämnade Chakkapongstranden vid 13 tiden och befann oss tre timmar senare mitt inne i Bangkok, på den långa gatan i centrum, Sukhumvit.
Vår chaufför lotsade oss helt rätt och körde mycket skickligt slalom mellan parkerade bilar mitt i gatan, bussar på väg ut och in från hållplatser, passerade mopeder i flerdubbla led, kryssade mellan ambulerande gatukök och undvek att köra på fotgängare som helt utan att se sig för slängde sig ut i gatan.
Här kan man tala om stadsliv! Vilken puls! Vilka signalhorn!
Skönt i varje fall att vara framme!
Hissen tog oss raskt 19 trappor upp till familjen W, som varmt välkomnade oss till Bangkok med kaffe och nybakad kaka och till en våning som som erbjöd en härlig och spännande utsikt.
Erik, en av sönerna i huset och "gammal elev" från SSB i Beijing, visar mig info om sin skola här.  Jätteroligt att ses igen!

Mörkret sänkte sig snabbt och det blev dags för kvällens middag. Den intog vi på en restaurang i närheten, Lemon Tree Garden och som ligger på Sukhumvit, Soi 20. ( Mitt emot hotell Rembrandt) Rekommenderas! Jättegod mat och varierad meny, flink personal och väldigt trevlig miljö. En riktig oas mitt inne i city.


Entrén till Lemon Tree Garden.


Kvällens middagsgäng; Mimi, (vän från Beijing, nu Bangkokbo) Bosse, Erik, Helen ( vår värdinna här i Bangkok) och jag.

Bangkok har mycket att erbjuda av ALLT. Men vi var helt nöjda med att avsluta kvällen med en pratstund och "lägenhetstitt" hos Mimmi och hennes man som bor i samma hus som familjen W. Jättetrevligt!
Och utanför fönstren lever storstaden sitt liv....