Piggare!

    
Känner mig idag betydligt piggare än de två senaste dagarna. Förutom förkylningen som hängt i ett tag och rört sig "neråt" så träffades jag också av någon form av influensavirus. Men med uppassning från maken och vila så är jag nu på bättringsvägen och är snart "i skick som ny".
Gårdagens fina, lilla, chokladask som den omtänksamme maken lagt på min kudde fick vara skådebröd men idag skall jag nog provsmaka någon av de vackra chokladbitarna.


Ser fram emot att provsmaka en bit.

Eftersom orken inte varit på topp sedan i lördags och jag vilar mig i form så har några böcker förgyllt tillvaron. Jag tyckte att alla tre böckerna var läsvärda men på olika sätt.


Kepplers "Eldvittnet";spännande så det förslår och hemsk. Boken är välskriven och den är svår att lägga ifrån sig innan de 560 sidorna är slut. Keppler har också skrivit Paganinikontraktet och Hypnotisören.
Liza Marklunds "Du gamla du fria"; en roman/deckare om hur den gamla världen bygger järnridåer mot den nya , ofria. Om hur relationer mellan människor rämnar och andra byggs upp. Och hur ondskan kan te sig i Stockholms förorter. Välskriven tycker jag och lite annorlunda mot de tidigare böckerna om journalisten Annika Bengtzon.
"Min mamma är en persisk prinsessa" av  Sanna Sjösvärd; En inre resa för att söka sin identitet och sina rötter.
Boken är självbiografisk och handlar om en flicka som adopterades från Iran som fyraåring, hamnade på Lidingö utanför Stockholm, om hennes separationer, rotlöshet och utanförskap och om hur hon så småningom kan börja förstå sig själv. Mötet med den biologiska mamman och släkten i Iran blir början till den inte resa som Sanna kommer att göra.

I morgon skall elever och lärare på skolan göra en heldagsutflykt till ett tempelområde och till en vacker park där det finns vattenfall med  bassänger och fiskar där det går utmärkt att bada. Och visst hade jag också gärna velat följa med!
Men jag inser att det behövs ett par dagar till för att jag skall var helt pigg igen. Och nästa vecka, är min sista arbetsvecka här på ESS, Eastern Swedish School.
Vi åker till Bangkok den 28/2 och besöker fam. W, Beijingvänner och den 2/3 är vi åter på svensk mark.
Då hoppas jag verkligen att våren skall vara på väg....

Pydd

Krya på dig mamma. Älskar dig och längtar efter dig :-) och jag vet att en ivrig liten Max väntar och längtar med mig....

Karin

Skönt att du mår bättre. Undrade just om man skulle behöva bli orolig.....

Kram!

Monika

Hej Ditte,

Tack för ditt inlägg.

Det är nästan lika hemskt här. Vi kollade inte mitt i stan men 500 m från Ullevi i stan för det tar 7 minuter med buss där vi idag bor och det var ett radhus om 84 kvm plus liten uteplats och biarea om 39 kvm det låg ute för 4 miljoner och det var vad köparen fick för att det var så mycket fel som fukt och liknande. Radhuset vi kollat på som ligger jättenära Gbg har också sådana priser men större ytor, så länge man kan komma bort från driftskostnader och liknande som är höga kan man spara mycket men å andra sidan inför de vägtullar här nästa år och antagligen höjs busspriser och allt då i och med dem.Ska bli spännande att se var vi hamnar.Kram /Monika


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: