Mae Phim

    
Lördag, ledig dag! Efter en härlig dag på stranden tog vi på eftermiddagen moppen och körde till grannbyn Laem Mae Phim, 12 km österut.
Detta är en av de äldsta "semesterorterna" för Bangkokborna och många kommer hit just över helgerna för att koppla av och njuta av medhavda matsäckar och salt havsluft. Det löper en flera kilometer lång strand längs havet och den kantas  av mängder av pinjeträd som ger en behaglig skugga och många svalkar sig i det 28 gradiga vattnet.
Vi stannade först till vid Poppie´s bageri, svenskt, för inhandlande av diverse matbröd och även en tub Kalles kaviar slank med i korgen.
Härifrån fortsatte vi mot hamnen, som trots att jag fått en beskrivning dit, inte var lätt att hitta till. Vi fick fråga oss fram. Först körde vi fel och kom in på en liten grusväg som tog oss till ett vackert tempelområde alldeles vid havet.En liten del av tempelområdet ut mot havet.

Vi körde vidare och kom så småningom rätt. Men innan vi kom ner till hamnen passerade vi de hus där vår svenske kung och drottning tillbringade ett par veckor över nyår. Det skvallras t.o.m. om att kungen äger ett av husen....
Husen, det finns flera stycken jättestora villor inom området, ligger mycket vackert på en höjd och härfirån är det en fantastiskt utsikt över havet.


En liten del av ett av husen sett från vägen.


Skymningen smyger sig på.


Små fiskebåtar.


En del av den lilla hamnen.


Fiskarbostäder byggda på pålar ute i vattnet. (Jag vet inte varför cementrören finns där...)


Vackert!

Vi kör tillbaka till Mae Phim på de små grusvägarna och bestämmer oss för att äta middag på en av de 70 tal restaurangerna som ligger längs stranden/havet.
Det blev italienskt i kväl,l på La Capanna. För min del, en utsökt pizza med  pinfärska skaldjur.

Solen har gått ner och vi väntar på maten.


Jag har det så bra. (I bakgrunden syns de gröna lamporna från fiskebåtarna.)
Barbro

Mysig lördag i värmen! Och som vanligt jättefina bilder.

Spännande med den nyklippta luggen!

Helena

Den nyklippta luggen ser ju fin ut, trevlig läsning som vanligt.

Skogspromenad i nysnö på Lidingö i solen idag var också riktigt skönt och vackert. Här letar vi checkpoints med Hittaut.nu, ett bra sätt att locka ut folk i naturen!

Iris

Härliga bilder som förmedlar värme och trivsel från Thailand. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: