Koh Samet

    
En solig och fin morgon; Bosse, jag och våra gäster tar en morgonpromenad längs vår strand för att ta en "speedboat" ut till ön Koh Samet.
Det var gammal sjö som låg kvar och det var förenat med viss möda att komma i båten. Turen töver till Khh Samet tog 25 minuter och det gick undan vill jag lova. Det var även gammal sjö kvar ute till havs så båten slog bra i vågorna. Men rejäla handtag fanns att hålla sig i. Och de behövdes, kan jag lova.


Båtens förare simmar ut och kör sedan närmare stranden för att vi skall komma ombord.


Fort gick det med 200 hästkrafter.

Koh Samet är en nationalpark och alla turster som kommer hit måste betala 200 bath per person, cirka 45 kr, i inträdesavgift. Det spelar ingen roll var på ön man anländer, betalningen avkrävs.
Koh Samet är en mysig ö och här finna många turister av alla nationaliteter. Stora hotll finns inte och inga höghus så här är det bungalower som gäller och de finna i alla prisklasser och utföranden.
Många thailändare från Bangkok åker gärna hit på helgerna och på några ställen kan det då  bli trångt på stranden, något som vi är helt ovana vid.
Sanden ute på Koh Samet är som mjöl och vattnet känns väldigt blått. Men just färgen på havet beror på att vikarna här är skyddade från blåsten på ett annat sätt än vår strand som är helt öppen.
Vattenkvalitén i sig skiljer sig nog inte åt men hos oss är sanden inte som mjöl utan är lite grövre och då blir inte havet lika blått. ( Förklaring som jag fått av thailändare.)


Stranden där vi gick i land, Ao Phai.


Vi fick solstolar och parasoller helt "beach front". På Koh Samet finns många liknande, små vikar. Bara att välja var man vill vara...
Våra "kinavänner" Torgny och Helen, numer Bangkokbor, är här över helgen och bor  15 m från havet i en jättemysig bungalow på resorten Samed Villa Resort, rekomenderas verkligen.

Mycket bad, sol och strand sätter extra fart på aptiten. Härlig lunch, givetvis med havsutsikt.Underbar lunch!


Seafood i ananas var en höjdare. ( Allt annat också...)

Vi hade en helt underbar dag och tänk så fort en dag kan ta slut....


Mikaela

Vad mysigt med en tur till Koh Samet! Jättehärliga bilder!

Ha det fortsatt bra!

Helena

Bra med lokalreportrar! Du hann skriva om Koh Samet före DN:s söndagsbilaga. Vilket underbart liv ni lever och jag förstår att ni njuter.

Synne

Å vad det ser underbart ut! Och den där ananasen såg ju bara HUR smaskig ut som helst! Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: