Koh Samet i repris

    
En tur till Koh Samet är alltid en trevlig utflykt. Visserligen är det mycket turister där, i motstas till hos oss på fastlandet, men havet är så där kristallklart som jag vill att det skall vara och sandstranden är alldeles kritvit.
I förra veckan fick jag mail från några av våra "kinavänner", familjen O, numer bosatta i Sverige, att de skulle tillbringa ett par veckor på ön. Och givetvis ville bosse och jag komma över. Sanna och jag lärde känna varandra på Svenska Skolan i Beijing i januari 2007 och vi håller fortfarande kontaketen. Och nu ses vi i Thailand!

Denna gång blev det ingen speedboat övr utan vi tog den långa vägen. Nåja, så lång var den inte....
Mopeden in till Ban Phe, 11 km och därifrån tog vi en vanlig passagerarbåt över, en båtresa på 30 minuter.


Pinjeallén in mot Ban Phe går flera km längs havet.


Båtarna till Koh Samet. En resa tur och retur från Ban Phe kostar 100 bath, ca. 22 kr.


"Strandköken" kommer också med båten.

Koh Samet är en nationalpark och alla turister brukar avkrävas 200 bath ( ca 44 kr) för att komma ner till stränderna men för thailändare är det billigare. Idag slapp vi betala avgiften, har ingen aning om varför. Avgifterna går bl.a. till att städa stränder och hålla ön snygg.
Det finns inga bilar på Koh Samet utan mopeder och små fyrhjulsdrivna traktorer utgör transportmedlen. Skall man längre ner på ön så finns det "songthaew", öppna flaklastbilar att tillgå. Men idag slapp vi avgiften! Har ingen aning om varför...


En del av huvudgatan på Koh Samet som går från hamnen över till andra sidan och de jättefina stränderna. Och efter en promenad på 10 minuter genom byn var vi nere på Sai Kaew Beach och hittade snart familjen Oscarssons hotell, Sai Kaew Beach Hotel.

Ett glatt återseende blev det och vi började med en härlig lunch på en mysig strandrestaurang.

Tack Sanna, Joakim och barnen för en underbar lunch och dag tillsammans med er!

Bad, sol, mera bad, massor av prat och många skratt. Tiden bara försvann i ilfart.
Det var så roligt att träffas igen! Och vilka härliga barn!!!!


Vi provar poolen. Det är den i här poolen som den danske skådespelaren Mads Mikkelsen gör reklam för Fritidsresors Thailand. "Magiska ögonblick", eller vad är det han säger i reklamen.... "Dagarna du minns" var det kanske? Jag håller med om båda.
Ca är duktig på kullerbyttor.


Cl står gärna på händer


E tar en paus från att simma och busar med mig. Tänk att vara 4 å och just ha lärt sig att simma på riktigt. Jätteduktigt


Härligt!!!!