Skottdagen 2012; God morgon Bangkok!

    
God morgon Bangkok!
Här vill det till att utnyttja tiden och det har vi verkligen gjort. ( Vi = Helen som är vår värdinna, Bosse och jag)
Start efter frukost och fantastiskt nog har vi haft en chaufför som kört runt oss hela dagen. Helt underbart! För det är varmt, 35 grader redan på förmiddagen. Bilköerna är långa och många inne i stan och stundtals står trafiken helt still.

  • Jim Thompsons House, var först på listan. Amerikanaren Jim Thompson kom till Bangkok 1945 och var den person som blåste nytt liv i den thailändska konsten att väva siden.
Hans traditionella, thailändska, hus innehåller både butik, museum och restaurang. Husen, fem stycken, är fyllda av antikviteter, konst och skulpturer från hela Sydöstasien och ligger i en vacker trädgård mitt inne i 15 miljonstaden Bangkok. Adressen är 6 Soi KasemSan 2, Rama 1 Road.
Jim Thompson försvann påskdagen 1965 under en vandring i Malaysias högland och hans kropp har aldrig återfunnits.
Han arbetade under andra världskriget för OSS, en föregångare till CIA har många trott att han blivit bortrövad av vietnamesiska eller malayiska kommunister, medans andra tror att han blivit påkörd. Ingen vet alltså vad som hände honom.
För min del blev det en del inköp av kläder till Max i jättefin bomull, kuddfodral i siden, ett par necessärer i mindre format, en strandväska och en  sarong i underbara färger. Jag var verkligen nöjd med mina inköp!
Jag har väntat sedan 1980 på ett nytt besök här hos Jim Thompson och idag blev det äntligen av.
Då var det  första gången jag besökte Bangkok och även mitt första besök hos J.T. och de saker som inhandlades då finns kvar och jag tycker lika mycket om dem idag som för 31 år sedan. Och de är fortfarande lika fräscha!
Restaurangen finns i ett av husen och det passade utmärkt för oss med lunch här innan vi fortsatte vår tur.

Promenaden i vårt "närområde" var en upplevelse i sig och allt finns här.


Gatubild i närheten av "vårt boende.


Vackra blommor binds samman till fina buketter.

  • Besök i Skybaren, Sirocco, på det femstjärninga hotellet Lebua eller "The Dom" som det också kallas.
Efter att ha hunnit hem en kort stund för att duscha och byta om blev Bosse och jag upphämtade av chauffören som körde oss till skybaren Sirocco. Det tog en timme att förflytta sig från Sukhumvit och dit eftersom trafiken långa stunder inte ens rör sig.
Men att sitta i en sval bil med a.c. och ha en bra chaufför gör resan betydligt mer angenäm.
För att komma in på "The Dom" krävs proper klädsel för det är ingen strandrestaurang direkt.
HIssen tog oss upp till 64de våningen och utsikten över Bangkok var magnifik.Goda drinkar som inramades av en härlig atmosfär i Sirocca baren.


"The Dôm", den Gyllene Kupolen, som är Siroccos kännetecken och syns över hela Bangkok.
Här uppe finns också en fantastiskk restaurang där man kan njuta av både god mat och den härliga utsikten.


Vi trivs!

Kvällens middag åt vi på en italiensk restaurang i närheten av där vi bor, Big Mama. Chaufför hämtade oss, körde oss till restaurangen och nu gick togresan tog lite mindre än en timme. God mat, mysig miljö och promenadavstånd hem. en helt perfekt avslutning på en helt perfelt dag.
Tusen tack Helen som ordnat allt så bra för oss!


För min del; grillade, stora, räkor med en jättegod tomatsås och ett glas rött vin.Gott!