Uppdrag i Doha, Qatar

    
 Vi lämnade Bangkok i går eftermiddag för att efter fyra härliga veckor i Thailand flyga hem via Doha i Qatar.
I Doha hade jag ett uppdrag att utföra och det var i och för sig tveksamt om jag skulle lyckas.
Att Zlatan Ibrahimovic och laget, Paris St. Germain, skulle landa i Doha visste vi.
Träningsläger på gång! Och med tanke på att laget ägs av en sheijk från Qatar så är platsen för träningslägret säkert väl vald.
Mitt uppdrag i Doha, på flygplatsen, var att på något sätt lämna en bok; "mental träning i FOTBOLL" skriven av Lars-Erik Uneståhl och med förord av Thoms Nordahl till någon på flygplatsen för vidarebefordran till Zlatan, som han tycker inom idrotten symboliserar några av de viktigaste mentala framgångsfaktorerna. (Läs vidare....)
Och kanske får vi så småningom se Qatar i fotbolls VM 2022? Vem vet?
Efter visst funderande och fnulande så bestämde jag mig för att kliva in i en av de mer exklusiva loungerna/första klass loungen på Dohas flygplats.
Jag står där i mina shorts och flip flops och känner mig inte riktigt klädd för att befinna mig i den loungen bland alla shejker och andra.
Men jag var i alla fall sportigt klädd....
Hur som helst blev jag insläppt och fick prata med ett par stycken i loungereceptioonen. Jag förklarade mitt ärende och de skulle lämna boken vidare.
Om så sker, lär vi kanske inte alls få veta. Men boken är i alla fall lämnad i Qatar.
 
 
 
 
Utanför loungen.
 
Att jag sedan blev sugen på att vinna en bil sticker jag inte under stolen med. Och inte vilken bil som helst....
 
                                                                                                   
Vad gäller flygbolaget Qatar, så är vi väldigt positiva till allt! Bolaget har också blivut utsett till bästa flygbolag både 2011 och 2012 och har väldigt bra priser dessutom. Mat, dryck, service, komfort är väldigt bra även i ekonomiklass och businssclass lär vara otroligt bra.....
Redan när vi bokade resan, vilket vi gjorde sent, så välde vi platser för både ut och hemresan. Internetcheckin båda vägarna gjorde att incheckningen i Bangkok var jättesmidig. (Det brukar den inte vara.....)
Bara att gå till bagagedrop, som hade öppet mer än tre timmar före avgång. Många av de andra bolagen har inte internetcheckin och köerna ringlar sig långa. Alla står och trampar i köerna och det är varmt. 
Dessutom öppnar många bolag inte sin incheckning förrän två timmar innan avgång och då är köerna därefter....
Vi fick också med Qatar ett "Premium Line Kort" som gjorde att vi fick gå i en snabbkö till security och passkontrollen.
Bekvämt! Och det gillar jag!
 
Delar av morgonens frukost; omelette, råstekt potatis, champinjoner, grillad tomat, juice,bröd, ost och färsk frukt. Yoghurten är på ingång och likaså mitt te. (Jag hade beställt veg. mat hela resan men i övrigt fanns det ett par olika frukostar att välja på och alltid ett par alternativa förslag varje gång det var mat.)
 
 
 
 
Sussi

Oj, så mycket spännande du får vara med om. Välkommen hem igen. Om allt går som planerat ska jag nu till Stockholm på torsdag för att söka visum till Peking. Träffar Marie i Sthlm på fm, gör stan och far sedan med henne hem till Åkersberga. Kanske kanske vi kan ta oss till dig då. Vore trevligt!

Svar: Ja, visst! Tack! Det känns helt ok att vara hemma nu ett tag. Vi har haft det jättebra!
Vore jättekul att ses och jag har dina förkylningspåsar....
Vi hörs via mail!
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Oj, vilket spännande uppdrag! Kul att du lyckades genomföra det, även om du kanske inte vet säkert om den kommer hela vägen fram.

Svar: Det var roligt att försöka hitta en lösning till det uppdrag jag fått. Sedan hoppas jag förstås att Mr. Z också skall få boken i sin hand.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: