Thailändsk mat äter vi gärna. (Del 1)

    
En stor del av semesterupplevelser/utlandsvistelser är ju att få en inblick i det lokala köket.
I trakterna där vi befinner oss är maten väldigt god, fräsch och billig. Vad sägs om varmrätter i rikliga portioner för mellan 50 och 120 bath, alltså från ca 12 kr och upp till 26 kr.
I och för sig; önskas hummer eller kingprawns så blir det lite dyrare......men det är ändå väldigt prisvärt. Sedan kan man ju fundera på om hummer och kingprawns/queenprawns skall ätas. Men det är en helt annan sak.
Vi har våra favoritrestauranger och ibland så krävs det en mopedtur på några kilometer för att ta sig dit. Men små utflykter är trevliga.
Dagen lunch intog vi på en restaurang, alldeles vi havet, i nationalparken Wang Kaew, en 10 minuters mopedresa österut, och vi var de enda gästerna. Både parken och restaurangen är verkligen värda ett besök.
Fest och folkligt  är det här på helgerna då både parken och restaurangen invarderas av Bangkokbor som flyr ut till kusten för att få lite svalka.
 
Och apropå svalka, idag är det i skrivandets stund +36 i luften och den varmaste dagen hitintills. Blir perfekt nu med ett bad i det +30 gradiga vattnet och om det nu ger så mycket svalka vet jag inte. I alla fall är det skönt!
 
 
Restaurangen och dagens lunch. För min del "phad thai med räkor".
( Glasnudlar, räkor, nötter, böngroddar, vårlök, gurka och lime )
 
Mysig och avkopplande lunchutsikt.
 
Idylliskt! Och de små fiskebåtarna ger sig ut varje kväll så fisk och skaldjur är verkligen pinfärska.
 
                                                              Jättehärligt! Och idag inga fler än vi här.
Anonym

Pad thai är det godaste jag vet! Åt det nästan varje dag i Thailand. Synd att Filippinsk mat inte är lika god men det ska iaf bli skönt att komma till värmen! Kram!

Svar: Jag minns inte riktigt hur den filippinska maten var..... Men jag åt som vanligt en hel del skaldjur. Ser fram emot lite rapporter och tips!Kramar!
Ditte

Synne

Det var jag alltså som skrev förra inlägget men det föll bort...

Freedomtravel

Håller med om att maten är en stor del av upplevelsen på en resa! När vi var i Vietnam gick vi en liten matlagningskurs, väldigt roligt! Vi hoppas på god mat nu i Malaysia också. I Thailand fick vi inte lika bra upplevelser, men det kan bero på att vi hade med yngste sonen som var väldigt kräsen då, så valet av restauranger kanske inte blev riktigt vad vi skulle ha valt annars... Peter är inte så förtjust kokosmjölk heller, men jag är helt säker på att det finns mycket annat! Ser fram emot ett Del2-inlägg här... ;)

Svar: Nja, kokosmjölken kan jag också vara utan. Men skaldjuren är stora favoriter liksom fräscha frukter, krispiga grönsaker och en del kyckling.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: