Svenska Skolan i Ban Phe

    
Idag var jag på besök på Svenska Skolan i Ban Phe, Eastern Swedish School. Titta gärna in på skolans hemsida som jag länkat till.
Tänk att det bara är lite drygt ett år sedan jag kom hit för att vara lärare  i tre månader, från början av december till början av mars. Skolan var då ganska nystartad, öppnade i september 2011. Men skolan behövdes och eleverna lät inte vänta på sig. Skolan tar emot barn både på förskolan och i skolan och för äldre elever som stannar här en längre tid och studerar via Sofia Distans så finns handledare på skolan att tillgå.
 
Det var verkligen jätteroligt att komma på besök och flera av eleverna kände jag ju sedan tidigare. Och vad de växt på ett år!
Jag kom mitt i träningen av engelska sketcher och Luciaträningen och kände mig genast hemma.
 
Skolan tar både emot helårselever och "semesterelever"; elever som är här på längre ledigheter än vad den svenska skolan tillåter. ( Många familjer har hus eller lägenheter i området runt Ban Phe och Mae Phim)
I dag har skolan totalt 27 elever och flera nya är på ingång. Jätteroligt! För skolan är verkligen jättebra.
Nytt för i höst är att maten nu lagas i ett utekök på skolan och jag fick också vara med och äta av den goda lunchmaten.
Jag hade verkligen en toppendag på skolan och gladde mig åt att elevantalet ökat och att alla verkligen trivdes. Precis som det skall vara på en skola.
 
 
 
                                                                                          
 Skolan ligger i ett grönområde och huset är byggt i typisk thaistil.
Eleverna i skolan är uppdelade i år 1-3 och 4-6 och förskolan har en liten grupp med för närvarande 5 elever. Sofia Distans eleverna utgör en egen grupp. Det finns också elever som går i skolår 7 och uppåt som är på skolan en kortare period, några veckor, och har jobb med sig från sina hemskolor i Sverige.
 
Lunchdags!
 
Uteköket! Martin, administrativ chef men idag också förste diskare.
                       
 
Två elever slutade på skolan idag så det blev glassfest. Mycket populäret!
                                                                                                   
                                                                                        
    En skoldag går fort och strax efter klockan 14 så går skolbussen hemåt.
 
 
 
 
 
 

Lina

Kul att komma tillbaka och se vad som hänt det här läsåret. Verkar jättemysigt!

sannas rum

Det måste vara riktigt spännande att vara lärare i Svenska Skolan i ett land såpass långt borta :) Och kul att komma tillbaka antar jag (;

Svar: Ja, det var jätteroligt att komma tillbaka på besök. Men numer är jag bara pensionär....Och mormor till max på tre år förstås....
Ditte

Monika

Gud vad mysigt! Tänk att få gå i skolan i Thailand bara det.. Vilken rolig idé att de kan ta emot elever under längre semestrar också. WOW. Det vill jag göra med mina barn!

Jag följer dig och njuter av din värme. Här hemma är det fina dagar men väldigt kallt.

Kram!

Svar: Ja visst är det kanon att det finns en skola här, som dessutom är jättebra och kan ta emot elever i så spridda åldrar och med kvalificerade lärare.Jadå, vi fortsätter att njuta av värmen. Och snart lämnar ju ni också kyla och snö för varmare trakter. Eller?
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: