Strandområdet och boenden omkring oss

    
 Vi bor ju i ett område som inte direkt är en "turistmagnet".
Förutom thailändare som bor här permanent så är det många Bangkokbor som äger flera lägenheter och hus i omgivningarna och de kommer ofta hit under helgerna.
Men även engelsmän, australiensare, fransmän och tyskar finns det gott om förutom den skandinaviska kolonin av familjer som valt att köpa hus eller lägenhet här.
Det finns ett par lite större hotell, Novotel som har några år på nacken och det helt nybyggda  Mariott Hotell.
Utöver dessa finns ett antal mindre hotell längs stranden, inbäddade i tropisk grönska, som är väldigt trevliga och överkomliga i pris. En av våra favoriter är hotell Ban Siri, med direkt strandläge, bra rum och service.
 
I Mae Phim, lite drygt en mil österut, finns också flera mindre hotell och en hel del både lägenheter och hus som ägs av skandinaver och andra européer och som också ibland är till uthyrning. (Dock ligger flera av dessa inte på stranden...)
 
 Ett område, med villor, radhus och lägenheter, dock under uppbyggnad, Glen Asia, eller om det stannat av, jag vet inte riktigt. Det ligger ett par kilometer västerut från oss och det går alldeles utmärkt att promenera dit längs stranden.
 Här lär både Stenmark, Salming och JO Wallner fått tillgång till hus i reklamsyfte. Jag tycker att området ligger lite "off" och även om husen ser fina ut så känns det för långt bort från huvudvägen, restauranger och butiker.
Och stranden är lika lugn som på alla andra ställen. Absolut ingen trängsel!

 
Trefamiljsradsus med enskilt/avskilt läge, som man kanske vill ha om man är kändis. Vad vet jag?
 
Oriental Beach med både ett högre lägenhetshus och ett antal strandnära och stora, villor, varav några med privat pool.  Allmän pool och mindre restaurang finns inom området. Lägenheterna i det höga huset och villorna längst upp har ca 150 m till stranden.
Helt överkomligt!
 Strandvillorna, villorna och lägenhetshuset på Oriental Beach.
 
Alldeles bredvis vårt hus ligger The Beach House, åtta stycken strandnära och fina villor.  Dessa och Oriental Beach har samma ägare som "vårt hus".
 
Strandnära och bekvämt boende.
 
Några hundra meter österut ligger det ett höghus på 22 våningar, Chrystal Beach, med jättefina "ägandelägenheter" och alla har underbar utsikt över havet. Här finns också en mer privat strand och ett fint poolområde.
Chrystal Beach och i förgrunden en mer thailändsk resort. ( Inriktad på thailändska ungdomar.)
 
Så förstås The Beach Park, vårt boende. Helt perfekt! I alla avseenden! Här finns två hus ett med fyra våninga och ett med tre våningar och direkt tillgång till en privat strand. Poolen är helt magnifik och ofta är jag ensam i den. Men snart, i veckan nu till jul, kommer det fler gäster hit. Men trångt blir det aldrig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                          
 
 
 
 
                                                                                              
 
                                                                                          
Åse

Jag har en väninna som köpt lägenhet där nere, men bygget har kommit av sig då det inte är så många lägenheter sålda. Hon har lätt panik över det och måste ta in på hotell när hon reser dit.
Det är nog säkrast att göra som ni, inte binda upp sig!
Fina villor och hus var det i alla fall!!
Kram Åse

Freedomtravel

Ser ju ut som ett väldigt fint område! Och även i Sverige väljer ju många att bo lite off, inte minst när det gäller sommarboende...

Iris

Du är en fantastisk försäljare för Thailand, Ditte, men jag föredrar Europa! Många varma kramar båda från oss

Marja

Oj, vad många fina hus det finns där och ni verkar ju bo fint... avundas dig den där poolen. Fin bild du fick av den med speglingarna från palmerna. Kram

Monika

Det går inte direkt någon nöd på människorna där ;) ser nästan lite amerikanskt ut med en liten gångväg mot stränderna så folk kan promenera och cykla. Åt Thaimat igår och tänkte på dig samtidigt.

Kram!

vivi

Ååååhhhh...så sugen jag blir att köpa ett hus till..!! Eller inte. Hyra blir nog bra...
Sas har döpt sitt nya stora plan efter dig ....benedicte viking...de vet väl att du älskar att resa o försöker väl fjäska dig tillbaka till sas..
Kraaaaaam

Svar: Tack det verkar lovande med Benedikte Viking! Kanske kan man få lite rabatt i business???Kramar!
Hoppas ni har det bra!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: