Morgonstund!

    
En helt underbar lördag morgon. Uppe tidigt, nåja!  Att vara ute redan strax efter klockan åtta är tidigt för mig.
Och jag njuter av det. En god kopp cappuchino, allt är stilla, jag läser några sidor i min bok och blickar titt som tätt ut över havet. Spar läsningen till senare. Lutar mig bakåt och bara är. Tiden har liksom stannat.....
 
 
Bestämmer mig för att gå österut längs stranden, dock utrustad med en rejäl påk, om det nu skulle komma otrevliga och ilskna hundar. Det är stilla och folktomt. Stora dyningar kommer stötvis in mot stranden, vattnet slår upp och gör stranden för ett ögoblick smalare. Krabborna skyndar sig att fly ut i vattnet igen. Jag stannar för att se på hur de gräver ner sig.
 
Jag promenerar tre kvart bortåt och passerar Kim Beach och ser att parasolller och solsängar som är redo att möta dagens besökare.
Vi är ju så lyckligt lottade att vi bor precis vid stranden, med egen härlig pool, men många har sina hus någon eller några kilometer från havet och kommer gärna för dagen till någon av alla de trevliga restauranger som finns en bit bort på stranden. Och så trångt blir det aldrig här heller.
Att låna en solsäng, parasoll och solstolar under en dag på någon av starndrestaurangerna är kostnadsfritt om man beställer något ät eller drickbart. God service, tycker jag.
(Toaletter och färskvattenduschar ingår också.)
Manikyr, pedikyr och massage som är jättebra går också att få till en ringa kostnad.
Massagepriset ligger på ca 65 kr/timme. Och sedan är man i skick som ny, nästan.
 
 En del av Kim Beach, det är ganska tidigt och dagens gäster har ännu inte anlänt.
 
 Kanske en båttur ut till kringliggande öar kan locka?
 
 Jag beger mig tillbaka till min strand och "min pool". Skönt att i lugn och ro simma ett antal längder i poolen och avsluta med bad i havet.
Och klockan är ännu inte tio!
 
 
 
                                                                                            
                                                                                    
Åse

Ni har tydligen hamnat i paradiset. Man får sitta här i kylan och försöka drömma sig bort en stund då man läser din blogg. Synd bara att du blivit så skrämd av den ilskna hunden. Kram Åse

Svar: Varmt är det och idag känns det t.o.m för varmt. Termometern visar nu klockan 13 på +36. och inte är det mycket vind heller, vilket det brukar vara. Kanske åska på gång.Den ilskna hunden är kvar och har nu bitit fyra personer, men han lär vara på väg bort. Återstår att se. Men jag har påk med mig vid strandpromenaderna. Och havet finns också som räddning.
kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: