Mer om mat

    
Maten blir ju en stor del av upplevelsen på en utlandsvistelse. Tyvärr så blir det inte att jag själv hemma i vår studio lagar så mycket mat. Vi har ingen riktig spis men en bra riskokare finns, vattenkokare och en selektrisk stek/grillpanna. 
Men häromdagen så köpte jag pinfärska räkor på det mer lokala snabböppet och kokade dessa i riskokoaren i några minuter. Tillsammans med rostat bröd, tomater och gurka blev det en lagom lunch. Ananasen till efterrätt smakade också bra.
 
 
                                                                                             
Ibland kan längtan efter en pizza eller lite europeisk mat komma fram och då har vi en utmärkt liten restaurang i närheten. Så att ta hem två pizzor på mopeden, jodå de behöll form och skepnad och att duka upp på balkongen kan också vara ett alternativ.
 
 
                                                                                           
 
I närheten och på gångavstånd finns flera mindre restauranger och en av våra favoriter är Gropen eller som den faktiskt heter Chomtalay. Den kallas för gropen just p.g.a. att den ligger i en grop. Ingen havsutsikt härm men har man haft det en hel dag så går det bra utan ett par timmar på kvällen.
Maten är jättegod och det finns mycket att välja på.
 
 
                                                                                              
 
Här är det räkor med sparris som jag beställt.
                                                                                                    
Räkor med fräscha, wokade grönsaker är också gott, likaså kyckling med cashewnötter.
Priset för en varmrätt med ris ligger på ca 22 kr. Helt ok!
 
       
   Vår favoritservitris!
                                                                           
  Just nu har solen precis gått ner och jag bjuder på ännu en vacker solnedgång. I morgon skall vi ta moppen in till Ban Phe och sedan åka vidare med en båt över till Koh Samet, en tur på ca 30 minuter.  Och på Koh Samet är vi nog inte så ensamma på stränderna. Det är en klart större turistort, med kristallklart vatten och helt vit sand.
Återkommer om den turen i morgon.
 
 
 
     
                                                   
 
                                                                    
                                                                                     
 
 
 
                 
 
                                                                                               
 
 
 
 
                                                                                                
Freedomtravel

Räkor, wokade grönsaker m.m. ser gott ut! Hoppas få den typen av mat snart i Malaysia! (Ska bara äta lite sill och julskinka först ;))

Svar: Låter gott med lite svensk julmat. vi jagar sill, men annars får vi ta igen lite till nyår. Och ni får ju snart njuta av det malayiska köket. Gott!
Ditte

Britta G

Vilka maträtter!!Och vilka bilder du skickar till oss...både på¨mat o natur!
Själv njuter Anna o jag av torsk, brysselkål. potatis o god vit citronsås. Så gott ha Anna för mig själv en dag. Det behöver vi....
Imorgon blir det besök på förskola i Floda med dom "små" och onsdag julavslutning i Uddevalla för dom stora. Alla är glada att ha moster/faster Anna hemma!

Svar: Förstår att det är jättemysigt att få ha Anna för dig själv någon dag. KLart att alla de små och stora är överlyckliga att ha världens bästa och goaste Anna hos sig.När du skriver torsk, så längtar jag nog också efter det. Potatis, brysselkål och citronsås låter också lockande.
Många kramar och tankar till dig och de dina.
Ditte

Åse

Vilken smakupplevelse ni är med om....och du tillhör ju typen som vågar pröva. Fina bilder!
Kram

Svar: Tack! Jodå, jag vågar prova. men jag provar inte allt....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: