Kunglig, thailändsk föselsedag

    
 
Idag, den 5/12, har det firats orentligt i hela Thailand och firandet kommer nog att fortsätta natten lång. Den thailändske kungen, kung Bhumibol, fyller 85 år. Och här firas kungensfödelsedag rejält. Skolorna är stängda, butikerna stänger tidigare och alla går man ur huse för att vara med på festligheterna.
Vi tog en sväng in till Ban Phe  sent på eftermiddagen och redan i vår grannby såg vi en parad med människor i alla åldrar passera längs gatan och kungens porträtt, ett gammalt sådant, bars av många deltagare.
Redan tidigt på morgonen visade alla våra tvkanaler utsändningar (23 stycken) från firandet och festligheterna i Bangkok. Och så har det fortsatt hela dagen.
Det verkar som om alla har putsat och fejat i sina trädgårdar och hus och smyckat med vackra blommor.
Hos oss har hela trädgården ansats till idag och vi tyckte den var jättefin redan innan. Även personalen slutade några timmar tidigare för att kunna var med om festligheterna. Jätteroligt!
Kung Bhumibol är väldigt populär och aktad och är en sammanhållande länk för det thailändska folket. Och visst finns det en staark oro för vad som skall hända den dag han inte längre finns kvar. Men just det pratar man inte om just idag...
För i Thailand är  kungens födelsedag en väldigt viktig dag. Och det skall firas! Ordentligt!
Jätteroligt att ha varit med på en del av festligheterna och fått ta del av hur firandet här går till.
 
 
Så här såg det ut i närheten av vårt boende.
 
Glada människor som hyllar sin kung, klädda i Thailands färg, gult. Fotot är nog gammalt....
 
Glada människor i parad.
 
Skymningen har fallit inne i Ban Phe och festligheterna är i full gång.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: