Första advent!

    
Redan första advent! Det är snart på dagen ett år sedan vi kom till Chackapongstranden och Beach Park ( vårt lägenhetshus) förra året. Då skulle vi stanna här i tre månader och jag arbetade som lärare på den då nyöppnade Svenska Skolan här, Eastern Swedish School.
Men i år är det bara semester som gäller.
Skriver nu samtidigt som jag försöker hålla de stickande pyttesmå myggorna på avstånd. Sitter nere i lobbyn med fläkten på för högvarv, men det verkar inte alls bekomma de små stickingarna.

Efter en behaglig dag i skuggan under mina vanliga kokospalmer och lunch på restaurangens terrass så tog vi mopeden in till Ban Phe, 11 km, för att inskaffa lite orkidéer till adventsljusstaken. För någon vitmossa tror jag inte går att uppbringa.
Vi passade också på att titta in på ett svenskt/thailändskt bageri för att köpa pepparkakor, som vi hoppades skulle finnas, men vi fick nöja oss med kanelbullar, tekakor och rågbröd. Inte illa det heller.
Men i morgon tar vi oss nog en tur till Mae Phim, 10 km österut, också vid havet och där finns ytterligare ett svenskt /thailändskt bageri som nog har pepparkakor. Annars får vi vara utan...
 
 
 
På vägen mot bageriet och som tursamt nog var det öppet sent på eftermiddagen.
 
Årets thaiinspirerade adventsljusstakar.
 
  Nu är det mörkt sedan ett par timmar tillbaka, solen går ner redan vid 18 tiden och adventsmiddagen i form av skaldjur väntar för min del. Bosse slår nog till på något annat.....
Trevlig första advent! Ni har ju många timmar kvar av dagen....                                                                                 
                                                                                             
 
Iris

Ser att ni njuter av livet och av den första söndagen i advent. Här har vi haft en solig och skön söndag, i morgon firar vi advent i skolan med att tända första ljuset i aulan tillsammans, hela skolan. Bara tre arbetsdagar kommande vecka, torsdag är det helgdag för konstitutionen (och tänk att det är samma dag som Finlands självständighetsdag - det blir att tända ljusen i fönstret kl 18.00 finsk tid) Kram

Svar: Skönt för dig med tre arbetsdagar den här veckan och sedan härligt att fira Finlands självständighetsdag. VI firar med er!Kramar!
Extra från B!
Ditte

Synne

Å vad underbart det ser ut! Snart åker vi till Filippinerna - längtar!!!

Svar: Ja, vi har det jättebra. Och Filippinerna, härligt! Vill gärna ha tips för framtida resor...Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: