Böcker att läsa!

    
Solen skiner över Stockholm och det känns faktiskt som en riktig sommardag. Jätteskönt! Satt ute ett par timmar och läste men tyvärr är det inte många gånger i sommar som balkongen varit så inbjudande som just idag.
Och kanske  är det också så att jag undvikit solen de dagar som varit vackra. Men nu är den ju inte alls så stark...
Det fina vädret har hållit i sig hela dagen och vår utetermometer visar nu (klockan 17) +22. Så visst blir det middag på balkongen!
Har i övrigt mest skrotat runt här hemma, plockat lite med saker som jag konstaterat absolut inte behövs, packat detta i påsar och lämnat in på Myrorna.  (Frälsningsarméns butiker som tar emot sådant man inte vill ha och säljer det vidare. Pengarna går sedan till olika välgärningar. Bra tycker jag!)
 
När jag ändå var ute på promenad så gick jag upp till Akademibokhandeln i "Skatteskrapan" och inhandlade ett par böcker. Jonas Gardells bok "TORKA ALDRIG TÅRAR UTAN HANDSKAR" har just i veckan kommit ut och är den första boken i en serie av tre.
Del två heter SJUKDOMEN och utkommer våren 2013 och del tre heter DÖDEN och utkommer hösten 2013.
Jag är alldeles övertygad om att det kommer att bli en omtumlande och gripande läsning som verkligen kommer att beröra mig.
" Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här.
I en stad där de flesta fortsätter att leva sina liv som om inget hade hänt började unga män att tyna bort och dö. Jag var en av dem som överlevde.
Det här är min och mina vänners historia."
 
 
Den andra boken jag köpte är också ny; Sång till den storm som skall komma. Boken är en roman, en historisk roman och triangeldrama och handlar om Pol Pot, landet Kambodja, dess invånare  och hur det ens var möjligt att Pol Pot kom till makten och kunde tyrannisera och utrota mer än  en miljon människor.
" Det är sensommar 1955. Kambodja har nyligen vunnit självständighet från den franska kolonialmakten och nu stundar det första fria parlamentsvalet."
 
Triangeldramat i boken utspelar sig mellan Salot Sar, som senare tar namnet Pol Pot, Somaly, en kvinna som han är trolovad med och planerar att gifta sig med, men först måste oppositionen vinna valet. Och här kommer en tredje part in i händelsen, Sary. Han är politisk huvudmotståndaren till Sar ( Pol Pot) .
"Under några veckor kulminerartriangeldramat mot en fond av politiska intrigier, där statsmakten till slut inte skyr några medel för att hänsynslöst krossa sina motståndare."
 
Tänkvärt!  Svensken Jan Myrdahl besökte Kambodja många gånger och hävdade flitigt under flera år att rapporterna om Pol Pots folkmord var överdrivna  och endast amerikansk propaganda....Förfärligt!
 
 Bäst att jag utrustar mig med en hel förpackning pappersnäsdukar att ha i beredskap. Dessa både böcker torde kräva det. Och jag är ganska gråtmild.....
 
Här kommer något uppiggande!
 
    
Helenfamiljen jättefina labrador, Cure ( Curre)  Jag var hundvakt i går.
 
Och goingen Max. Helt ljuvlig! Fotot är taget av Elisabeth Öhman.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sofia

Spännande med nya böcker. Båda verkar väldigt bra. Max är så söt och Cure också.

Åse

Härligt med en bok nu när hösten närmar sig. Jag funderar också på Gardells när jag har läst ut den som just nu ligger på mitt nattduksbord. Max är en riktig goding! Kram

Svar: Rekommenderas! Men den är hemsk och samtidigt väldigt "nyttig" att läsa. Och allt var för bara 20 år sedan. Märkligt hur inskränkt det var!
Ditte

Synne

Har precis läst klart Gardells bok, den var väldigt sorglig tycker jag, otrevlig läsning och fylld med en massa hemsk fakta. Otroligt att det var så i Stockholm så sent som för 20 år sedan, hur inskränkt det faktiskt var... Dock en NYTTIG bok att läsa, som ögonöppnare.

Svar: Kul att du också läst den.Nu har jag har också läst hela. Hemsk och väldigt avslöjande. Men jag gillar Jonas Gardells sätt att skriva. Man är liksom med men ändå på avstånd. Och tänk att det bara var 20 år sedan...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: