Omväxling och spontanitet

    
Helgen har gått i flygande fläng och har varit både omväxlande, innehållsrik och väldigt rolig. Trots att min kroppsliga hälsa kunde vara bättre så har jag ändå njutit av att kunna vara "nästan som vanligt". Jag vill ju så mycket och blir frustrerad när kroppen vill gå på sparlåga men inte jag själv. Alltså upstår lätt en konfliktsituation mellan mitt yttre och inre jag. Mitt inre vill mer än det yttre riktigt orkar med. ( Det är lungorna som hängt upp sig lite grann.......)
 
Max som kom i lördags mitt på dagen, därefter blev det Prideparaden och senare på eftermiddagen en tur til Stora Blecktornsparken där vi mötte upp hela "Helenfamiljen", inklusive hundvalpen förstås.
Det blev ett par jättemysiga timmar tillsammans. Det är så roligt att kunna ses bara så där helt apropå, utan så långa förberedelsetider.
Stora Blecktornsparken ligger alldeles i närheten av oss på Söder och här finns stora gräsytor,massor av lekredskap, vattenlek och djurhållning med får, getter, kaniner och marsvin. (Djuren får matas.)
Varje onsdag eftermiddag är det korvgrillning och på fredagar gräddas det våfflor (självkostnadspris). Det finns också en mindre kafeteria om man själv glömt att ta med fika.
Öppna förskolan är väldigt populär och är i gång under skolterminerna och erbjuder många olika aktiviteter.
 
Blecktornsparken lördag eftermiddag.
 
Lördagkvällen bjöd också på ett spontant möte. Nu i form av middag tillsammans med härliga familjen Öhman, "goa" Beijingvänner, som var i Stockholm över helgen.
Så vid 20 tiden klev Max i vagnen och vi rullade uppför Östgötagatan till Folkungagatan och restaurang Matboden. Det var så roligt att ses igen!
God mat, många skratt och en härlig stämning förgyllde kvällen. Och Max tog verkligen hela familjen Öhman till sitt hjärta. (Jag tror nog att han särskilt kommer att minnas "Björnen sover" och det gör nog restaurangpersonalen också.....)
Jag tror vi blev de sista gästerna kvar på restaurangen och hade sedan sällskap till tunnelbanan där det blev dags att ta farväl för den här gången. Max somnade i vagnen på vägen hem när vi gick Götgatan ner och både han och jag var helt överens om att vi haft en jättetrevlig kväll. Stort tack familjen Öhman!
 
Ett glatt möte, Elisabeth, Maria, Roland, Max och jag .
 
Maria och Max fann verkligen varandra. Vilken underbar tjej, så fylld av entusiasm och glädje.
 

Söndag och dags för Max att återföras till föräldrarna i Uppsala. Och tomt blev det här hemma!
Det är verkligen så härligt att ha förmånen att få "låna honom". Han sprider verkligen glädje.
 
  
     Att åka tåg är alltid roligt och det är mycket som händer.  Och i Uppsala möter mamma Liv. "Hej då mormor!"
 

Mormor tar vändande tåg tillbaka till Stockholm och den blå himmlen fortsätter att behålla sin färg. Kanske är det för att jag packat ner ett paraply? Bosse möter mig och vi strosar hemåt genom Gamla Stan och över Slussen. I stort sett den väg vi brukar ta. Uppe vid Södermalms Torg ser maken ett ledigt bord ute ( sällsynta) på restaurang Blå Dörren och det blir en spontan och för oss tidig söndagsmiddag. Men inte gjorde det något, inte alls. God mat och dryck och en mycket njutbar söndag i Stockholm.
Roligt att sitta på första parkett och dels titta på människor som passerar och dels blicka över mot Djurgården och även kunna se lite av vad som händer på båtfronten vid Skeppsbron.
 
Nu väntar OS på mig och jag ser fram emot männens 100 m. Minns fortfarande mycket tydligt och med en rysning OS i Beijing då vi var på plats både till 200 m finalen och flera andra fri idrottstävlingar. Simhoppsfinalen med Anna Lindberg skall också bli spännande att se. Håller alla tummar.
Och så härligt med  svenskt silver i triathlon av Lisa Nordén. Vilken prestation!!! Fantastiskt!
Guldmedaljen i segling kändes nästan overklig, men det var den inte. Jätteroligt!! Och lika fantastiskt det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sofia

Vilken mysig helg! Och jättefina bilder!
hoppas att du snart blir helt bra.
Kram!

Elisabeth i Åhus

Ett stort tack till dig, fina Ditte, och underbara Max! Vilken jättetrevlig kväll, fylld med god mat & dryck, mycket prat och massor med skratt. Har fortfarande ett leende på läpparna! Undrar verkligen om björnen sover i sitt lugna bo eller.........? Hahahahaha! Resan hem gick bra, Mia är en mycket duktig chaufför. Hälsa Max föräldrar att de har en fantastiskt härlig liten kille! Mia har definitivt en ny favorit! Ha det bra & hälsa så gott till Bosse, att nästa gång hoppas vi att vi även får träffa honom. Kramar från Öhmans

Anonym

Ett stort tack till dig, fina Ditte, och underbara Max! Vilken jättetrevlig kväll, fylld med god mat & dryck, mycket prat och massor med skratt. Har fortfarande ett leende på läpparna! Undrar verkligen om björnen sover i sitt lugna bo eller.........? Hahahahaha! Resan hem gick bra, Mia är en mycket duktig chaufför. Hälsa Max föräldrar att de har en fantastiskt härlig liten kille! Mia har definitivt en ny favorit! Ha det bra & hälsa så gott till Bosse, att nästa gång hoppas vi att vi även får träffa honom. Kramar från Öhmans

Monika

Ohh vad kul att se Elisabeth!

Herregud vad ni hittar på grejer!!! Jag är helt imponerad, sådan pensionär vill jag också bli. Kul att du även alltid lägger in lite historienotiser. Grymt pedagogiskt och roligt! Man lär sig alltid något nytt!

Kram /Monika


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: