Minisemester

    
Eftersom jag egentligen alltid har semester (eller om man nu vill kalla det tid till förfogande, egen tid, ledighet eller något annat) så känner jag inte att jag måste skynda på att resa eller göra saker. Jag måste inte och vill heller inte planera min tid/dag i detalj.
Jodå, viss framförhållning och planering finns förstås. Men i det stora hela...
Och någon stugsittare är jag inte direkt, även om jag trivs väldigt bra hemma.
Igår blev det en tur till Åland. Buss till Kapellskär, ett par mil sydost om Norrtälje och sedan färjan Rosella över Ålands Hav. Och det var en av de där få, riktigt, vackra och varma sommardagarna och jag njöt av både båtresa och väldigt god mat. ( Jag äter helst räkor, sallader, förrätter och desserter, plus en och annan god ost...)
På bussen kom jag i samspråk med två, lite äldre par, från Lidingö och de skulle också äta mat ombord på båten. Jag fick en direkt fråga hur jag skulle göra och svarade att jag inte bestämt mig. Kommentaren blev; " Ja, du är ju lite sportigare klädd så......men vi har ju klätt upp os för att äta och dricka gott. "
Jag bara log.Stort! Tyckte inte jag ville ge svar på tal. Men de tyckte uppenbarligen att mina knäkorta jeans och linne passade i en matsal. Jag hade inte alls tänkt på det. Men de flesta som åker med båten är milt sagt ledigt klädda. Hmmm. Något att tänka på till min nästa Ålandsresa.
 
 På väg över Ålands Hav möter vi Åbobåten som är på väg till Stockholm.
 
 Ytterskärgårdskobbe i motljus.
 
Jag hann lagom äta klart och tillbringa en stund i solen på kterdäck så var den lite drygt två timmar långa båtresan över och jag klev i land i Mariehamn. En glad make välkomnade mig på kajen och vi började med ett besök hos hans mamma. Frampå kvällskvisten vandrade vi genom stan till vårt nattlogi, hos M och B, Bosses syster och svåger. Även kvällen blev en av de få denna sommar, då man kunde sitta ute och njuta av just sommarvärmen och tycka att det kändes som just sommar, utan att behöva ha var sig långbyxor eller tjock tröja på sig. Härligt!
Även lördag morgon mötte oss med strålande sol och fortsatt sommarvärme.
För mig blev det en promenad på stan innan jag mötte upp Bosse hos hans mamma, 91 år, och hann med en pratstund innan det blev dags för oss att på nytt gå till båten och åka hem igen.
 
Solen fortsatte att skina, maten var väldigt god även på hemresan och vi njöt av att blicka ut över en vacker ytterskärgård från akterdäck.
Och jag konstaterar att minisemestrar är väldigt trevliga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Susanne

Fin inspiration och lockande bilder.
Och kom ihåg ombyte till nästa resa.
Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: