Midnattsloppet

    
Sent i går kväll sprang 30 000 "man ur huse" för att ta sig fram 10 km runt Södermalms gator. Starten gick uppe vid Ringvägen 21.30 och det dröjde inte många minuter förrän förste löpare passserade på kajen nere hos oss.
Denne man var också snabbast i mål, kom från Sundbybergs IF och sprang på  milen på 30 minuter. Och det är snabbt!
I år tog arrangörerna emot 6000 fler anmälningar än förra året och redan i april var "platserna" för att få ställa upp slut. Så visst är det en löpartrend....
Tror att jag även fortsättningsvis kommer att vara publik, men jag kanske ändrar mig....
 Eftersom Midnattsloppet är en tävling som är  öppen för alla så finns det många olika klasser att tävla i. Och man behöver inte ens tävla! Det gäller att ta sig fram 10 km och det finns nog en maxgräns vad gäller hur lång tid det får ta. Men den är rejält tilltagen så i princip kan man nog gå runt i snabb takt. Denna Midnattsloppskväll är det folkfest på Söder med många aktiviteter, uppträdanden och orkestrar som spelar runt loppets sträckning. Och publiken är duktiga "påhejare".
Det dröjde länge innan alla 30 000 personer passerat hos oss, men vi höll ut tills sist man/kvinna sprungit förbi. Och då hade vi klätt oss i både långbyxor och tröjor.
 
    
En vacker kväll.
 
 
30 000 löpare startade, dock inte samtidigt.
 
 
 
 
Iris

Härligt att du orkade med att titta på tills den siste/sista sprang förbi - dvs du såg även min son som sprang ända in i mål med en tid på strax över en timme. Kram till er båda från värmen i Spanien

Svar: Vad bra! Vilken kämpe! Synd att vi inte visste och kunde heja extra. Men vi hejade på de flesta som passerade på kajen.Kram!
Ditte

Sofia

Ni bor så fint! Och alltid något att titta på.
Kram!

sannas rum

Åh vad fint! önskar att vi hade mer sånt i Göteborg. Tyvärr har vi ju frihamnen nere vid kanalen, jättetråkigt ): Hade vart så fint om det hade varit ett "finare" område därän industri!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: