Distanserad? Kanske?

    
Ibland kan jag titta på mig själv i spegeln och fråga "hur är det egentligen". Vad betyder egentligen, egentligen?
Absolut ingenting. Mest ett ord för utfyllnad i ett samtal med mig själv. Hur det är? Jo tack bra.....Eller? Vilket svar vill jag ge mig själv? Vilket svar har jag lust att ge mig?
Om jag i stället skulle fråga mig själv, där jag står framför spegeln med mitt ansikte fläckat av solskador  "vilka tankar far just nu genom huvudet?" och "vad vill du kära Ditte göra med just den här nya dagen?"
Hmm, kanske skulle svaren bli mer ärliga och konkreta. Jag skulle behöva sätta ord på tankarna. Kan nog vara bra ibland. Och faktiskt, så gör jag det ganska ofta.
Men i sommar har det liksom varit lite mycket att fundera på. Mina solfläckar, gamla synder, har inte varit till allmän belåtenhet. Men det är i princip åtgärdat. Och bra åtgärdat dessutom. Lite rostig blir man ju med åren, visst, men för att skynda på det hela, rosten alltså,  så har jag dragits med vatten i ena lungan ett tag. Men nu har det skrämts i väg.
Skönt!
Var tillbaka till Södersjukhuset idag och åtgärdade lite småskavanker men sedan var jag i skick nästan som ny igen. Och med ett skratt på läpparna.
Konstaterar än en gång att jag är väldigt lyckligt lottad och på många olika sätt. Resten är upp till mig....
 
 
 I det soliga och varma augustivädret blev det senare en tur på stan. Bäst att passa på!
Jag fastnade i Gamla Stan och strosade runt i de gamla gränderna. Det var jag och allehanda turister som planlöst strosade omkring och det var inte utan att jag också låtsades vara turist i egen stad. Det gör jag ibland och jag njuter av det.
Slottet, slottsbacken med musikunderhållning, anrika restaurangen Gyldene Freden där Evert Taube, Cornelis Wreeswijk och Fred Åkerström bland många andra var stamkunder. (Och där tog batteriet i kameran slut.)
Men jag lyckades på hemvägen få till ett foto på en motorcykelutrustad liten hund i Götgatsbacken.
Och visst blev det en bra dag idag också.
I morgon tar jag mig en tur till Åland för att möta upp Bosse och oavsett vädrets makter är det roligt med lite omväxling och en sjöresa. Åtminstone tycker jag det...
 
 
 Och så var det voven i Götgatsbacken! Vad tycks om "outfiten"?
 
 
 
 
 
 
helen

Älskar dig mamma vacker precis som du är <3

Anonym

Tack älskade Helen!

Britta G

Följer dig på distans o du är fantastisk! Tänk att kunna sätta ord (o bild) på allt som du upplever....och dessutom dela det med oss andra! Jag gläds med dig o hoppas hälsan står bi.
Kram f K-viken

Svar: Tack Britta! Dina ord värmde och gjorde mig extra glad. Och snart är jag i skick som ny.Kramar!
Ditte

sannas rum

Vilket härligt inlägg Ditte, så ärligt och det fick mig liksom att tänka. Jag kanske också borde fråga mig själv om jag mår bra. Ibland lever man i en bubbla där man inte tillåter sig känna för att allt borde vara bra, man borde vara lycklig. Allt går bra hemma, allt går bra på jobbet, men ändå är det kanske något som fattas? Jag får nog ta och suga på det där. Tack för bra inlägg!

Svar: Tack Sanna! Ibland är det inte så enkelt att vara helt ärlig mot sig själv även om man försöker. Säkert lättare att vara ärlig mot andra. Men varför skall saker vaar lätta?
Ditte

Åse

Ibland gäller det att stanna upp och tänka.....och det är du bra på!!!! Jag har inte hunnit reflektera över saker och ting då det varit fullt upp. Men nu åker vi till G-land och då ska det njutas! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: