Hösten smyger sig på

    
Enligt almanackan är snart mitten av augusti och det känns att farbror Höst håller på med sina förberedelser inför september, den första höstmånaden.
Så för att närma mig hösttänket och förbereda mig lite så har jag bytt ut några av vår/sommarblommorna på balkongen mot höstastrar.
Måste tillstå att de andra växterna såg bleka och överblommande ut, rentav halvvissna. Men vad kan man begära? De gamla växterna har varit på topp i sin blomning sedan mitten av maj och har nu fått gå en komposttillvaro till mötes.
 

Fräscha höstastrar har intagit balkongen.

På söndag eftermiddag fick balkongblommorna två nya medlemmar till sin grupp, chiliplantor, med anor från Madeira. En av chiliplantorna bär dessutom redan frukt och jag skall snart plocka av den.  Det är första gången jag har  chiliplanta i min ägo och eftersom jag tycker om att laga asiatisk mat, där chilin är en vanlig ingrediens, så  känns det särskilt roligt. Hoppas på att plantorna skall ge många frukter.
"Kinavännerna" Annmarie och Göran som kom på besök hade också med sig nyskördade lökar, sqush och vackra blommor från sin jättefina trädgård. Och här kan man verkligen tala om närproducerat...
 
Chiliplantan med sin gröna frukt.
 
           
En jättemysig kväll! Tusen tack!
 

Helt nyskördat!
 
 
 
 
 
 
 
 
Sofia

Vad fint och gott. Jag kommer och lagar mat med chili hos dig.
Kanske lite lök och squash också.
Kramar

lena

Hej vännen. Kommer inte in på min mail utan skriver en liten hälsning här. Tror att det var i dag som du skulle till läkaren och jag hoppas att allt gått bra. Har tänkt på dig. Kram Lena

Monika

Som vanligt så otroligt vackra bilder.

Kul att du kikade efter oss! Vi hade jättebra platser och bara njöt!

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: