Gunhild Carling i Vitabergsparken

    
Är just hemkommen efter en härligt svängig jazzkväll i Vitabergsparken. "Vitan" var helt fylld av glada människor i alla åldrar som ville se och höra Gunhild Carling och Carling Family som tillsammans med den jätteduktiga  Lindy Hop dansgruppen, Harlem Hot Shot, stod för kvällens föreställning.
"Jazz, swing och blues är den genomgående känslan vare sig Gunhild sjunger, spelar munspel, saxofon, trombin, harpa, banjo, säckpipa, piano eller vilket instrument som helst." (Citatet från Parkteaterns reklamblad.)
Stockholms Parkteater fyller i år 70 år och det är ganska fantstiskt att tänka sig att 1942, mitt under brinnande kriget, så började Parkteaterns konserter och teatrar i olika parker i Stockholm. Och alla föreställningar är och har alltid varit kostnadsfria!
Jag och Bosse brukar passa på att gå när det bjuds på evenemang i Vitabergsparken för det är skönt med bekvämt gångavstånd, 15 minuters promenad hemifrån. Så ett besök där behöver inga förberedelser.
Vis av förra året, då vi såg Jonas Gardell, såg vi till att vara på plats strax efter klockan 18 för att få sittplats. Och det fick vi, på första bänk. Perfekt! (När vi såg Jonas Gardell fick vi platser under en buske, men när föreställningen började så kröp vi fram och hade utmärkt sikt. Men inte var det bekvämt...)
Det blev en vacker kväll och lagom tills föreställningen började tittade kvällssolen ner på oss från en blå himmel. Det kunde inte bli bättre!
Att helt spontant bara bestämma sig för att gå upp till Vitan, bli underhållen av härlig musik, sång och dans, äta lite medhavd plockmat, skratta och bara må bra; det är värt mycket i all sin enkelhet.
 
Gunhild Carling.
 
Stor publik i Vitabergsparken i kväll.
    
Harlem Hot Shots
 
En av bröderna Carling steppade upp och nerför stegen och visade också akrobatiska balansfärdigheter.
        
 
"Carling Family" en otroligt musikalisk familj och vilken fart...
 

 
 
 
 
 
 
Iris

Vilken underbar kväll ni haft! Kramar till er från oss

Svar: Ja det var det verkligen!Kramar från oss båda till er.
Ditte

Anna G i Beijing

men visst var ni med och såg dem i Kungsviken? sommaren 2010? oj, vilket dåligt minne jag har...
Men just Gunhild m family har vi haft den stora äran att haft i Kungsviken, "Rassy´s skjul"....så häftigt, bra, roligt....
Kram från Beijing

Svar: Visst såg vi dem i Kungsviken, sommaren 2009. Jättebra där också! Och det var senare den kvällen min stortå gick en lite sorglig tillvaro till mötes i mörkret. Kram!
Ditte

Elisabeth i Beijing

Låter som en riktigt häftig & härlig kväll! Förstår att ni njöt av både musik och väder. Ikväll har jag njutit av god mat & dryck tillsammans med kära Beijingvänner, Mona, Rune, Anna, Christina och Emma. Lite jet lagad är jag allt men härligt att vara tillbaka på SSB. Jag kom igår och då var jag så trött att jag köpte sprit i plastdunken istället för vatten vilket inte uppskattades av maken, haha! (Tyckte nog att "vattnet" var lite dyrt!) Beijingkramizar från Elisabeth

Svar: Låter som en mysig middag med "goa vänner". Hade gärna varit med!Ha, ha...! Ser mest det komiska med spritdunken....
Kram!
Ditte

Britta G

Visst e dom bra! Och visst upplevde vi dom i K-viken tillsammans för några år sedan....minns m skräckblandat minne hur kvällen avslutades för din tå Ditte!!! (nu kan man gå barfota till Karins stuga...)Välkomna att pröva någon gång!

Svar: Jo visst stämmer det. Sommaren 2009 i Rassys lada var först gången vi hörde The Carlings. Och visst minns jag både tån, bandaget och hur ont det gjorde. Men det var så jättetrevligt att besöka er !
Ditte

Åsa nu i Jönköping

Så trevligt!!
En av killarna i Harlem hot shots, är son till min fd kollega i Ulricehamn och var danskompis med min bror! Han har vart dansande tomte på vår julfest med barnen på skolan jag jobbade på då! :-)

Nu är det äntligen fredag efter första skolveckan! Blir en kväll i soffan och tid för lite bloggläsande!
Trevlig helg!
Kram Åsa

Svar: Vad kul! De är verkligen bra!Hoppas du får en bra helg!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: