Fyrans buss och jag fylls av tankar

    
Onsdag morgon. Och för mig en tidig sådan. Ofta börjar inte mina mornar förrän vid 9.30 tiden, men idag var maken och jag på väg till fyrans buss redan strax efter åtta.
Bara momentet att stiga på tar numer tid. Inte så att resenärerna saknar biljetter och måste dividera om det med chauffören, utan mer att facebook skall uppdateras just i påstigningsmomentet.
När vi, lite lätt, tränger oss förbi några uppdaterare på väg in i bussen är det samtidigt andra uppdaterare som står fastnaglade i mittgången ivrigt tittandes och pekandes på sina smarta telefoner.
Jodå, min är också med. Men jag har inte facebook, så med lite lätt trängning kom vi förbi uppdaterarna och kunde slå oss ner på riktigt bra platser.
Att åka buss nummer 4, som går från Gullmarsplan till Radiohuset på Gärdet, en tur som tar ca 50 minuter, är en upplevelse i sig. Här ges det rika tillfällen till både kändisspotting, om man är vaken och alert och naturupplevelser.
Nåja! Men jag anser att just färden över Västerbron, där Stockholm med allt sitt vatten breder ut sig, är fantastisk. I övrigt är det nog mer stadsmiljö...Men allt har sin tjusning och så även en tur med buss nummer 4.
Perfekt sightseeing om man är ny i stan!
Att lite diskret titta på sina medpassagerare en onsdag morgon kan vara en upplevelse. Idag var en sådan morgon.  De flesta är djupt koncentrerade och sitter med nerböjda huvuden.
Om man inte visste, så skulle man kunna tro att alla passagerare mediterade .
Men då och då avbryts tystnaden av småfnitter eller högt prat och övriga passagerare får ta del av föregående kväll händelser. Ibland mycket detaljerat.
Själv försjunker jag vid Fridhemsplan i tankar. Exakt vad jag tänker vet jag inte. Men det är en massa senarier som passerar revy. Det är ostrukturerat och rörigt i mitt huvud. Jag försöker sortera, lägga tankarna i fack. Och just när jag hittat facken så är det dags att kliva av. Jag har blivit trött på kuppen.
 
 
Vi sneddar genom Vasaparken, passerar Astrid Lindgrens torg, kommer till Dalagatan, Astrid bodde här, och fortsätter fram till slutmålet.
Är det OS tider, så är det!!
 
 
 
Och kanske, bortsett från alla tankar jag hade under bussresan hit, så är det väl dags att satsa på Rio 2016.
Inte som aktiv deltagare direkt, men jag kan utgöra en del av en entusiastisk publik.
Men för min del räcker det nu om jag uppdaterar mig själv då och då.
Tack för all stöttning på vägen mot toppformen! Den är snart här!
Kramar!
 
PS Om inlägget verkar svårt att förstå, så kan jag förstå det.....Men man får läsa mellan raderna....
Och att åka buss är alltid spännande. Eller?
 
 
 
Iris

KRAM

Katarina

Klart det blir Rio. Kram!
Har de grenar för veteraner?

Anna G Kungsviken

Kram kram

Marie

Vilken ide! Vi kör SSB-träffen i Rio om fyra år. Med dig som reseledare. Tänker på dig och sänder dig många kramar.
/Marie

Sara

Hörde att toppform o Rio nu är på gång, härligt att höra! Hälsa B också :)

Åse

Jag vet inte riktigt vad det är som händer men det låter lite oroväckande. Vad det än är så önskar jag lycka till. Kramar

Åsa nu i Jönköping

Tänker på dig och skickar en stor kram!!
Nu har jag kommit hem från semester och börjar jobba på måndag. Uppdatering kommer inom kort.. ;-)
Kram

Britta G

Tänker o känner md dig! Kram f K-viken


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: