Walk-in-closet = klädkammare/förråd

    
En tanke slog mig. Nu pratar man om en "walk-in-closet", alltså enligt engelsk översättning, en garderob/krypin som man går in i. Tänk jag som önskat mig en sådan och så har jag redan en.
Jag har en rejäl klädkammare och den är fylld till bristningsgränsen av både mina och Bosses kläder och skor, ett antal extra täcken och kuddar placerade på extra hyllor under taket. Härutöver rymmer denna "walk-in-closet" en rejäl förvaringshylla där jul/påskpyssel förvaras, liksom ett par kylboxar och för säkerhets skull finns också ett par fällbara mindre solstolar där, liksom ett antal mindre väskor för weekendresor. (Hur många sådana väskor behövs?)
Dessutom rymmer detta förträffliga utrymme en  extra garderob för förvaring av "diverse" saker som blomkrukor, gamla mattidningar, fotoalbum, dukar som används mindre ofta, sysaker, (jag syr aldrig mer än lagar eller syr i en knapp) några tyger och gardiner som kan komma till användning.
Men kanske är skillnaden mellan en klädkammare/förråd och en walk-in-closet att den bara skall användas för kläder och skor? Och inte till allmän förvaring.
Inser i så fall att jag har ett digert arbete framför mig vad gäller omorganisation här i hemmet. Vet inte om det är mödan värt.
Eller också får jag nöja mig med vetskapen om att jag har en klädkammare/förråd som med mycket god vilja både från mig och maken skulle kunna bli en riktig walk-in-closet.
Tänk vad ord kan vara förvirrande och skapa oreda i mina tankar.

Hur tolkar ni begreppet "walk-in-closet"?Ulla

Förstår vad du menar med dina tankar. Tror det mer är en semantisk fråga och med lite anglosaxiskt tänk. Klädkammare har länge funnits i många svenska lägenheter men att det har blivit ett mer modebetonat ord att kalla det för walk in closet.

Jag vet inte heller vilken skillnad det är.

Ska fundera på det.

Kram

sannas rum

För mig är en walkin-closet en suuuuuperfin, rymlig garderob, som är i ett rum. En klädkammare liksom (:


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: