Västerås nästa!

    
Strax efter klockan 13 i går steg vi på Intercitytåget mot Västerås och heldagsbesök hos vännerna Åsa och Jan.
Jag tycker alltid det är mysigt att sitta en trappa upp på tåget,mest för utsiktens skull, så sällskapet på fyra personer och men mig i täten, spurtade upp och hittade de perfekta platserna.
Men tyvärr! Åker man utan vare sig plats eller förstaklassbiljett så var det den nerde våningen på vagn två som gällde. Raskt byte! Det var i princip fullsatt, men vi lyckades med att få platser i stort sett bredvid varandra och vi skulle ju bara resa i en timme. ....
I Stockholm var det snöblandat regn och mulet, men allt eftersom vi närmade oss Västerås blev himlen ljusare. Skönt! För vi hade tänkt oss en riktigt uppfriskande promenad runt stan. Och friskt var det! Trots solen och den blå himmlen var vinden isande kall. Men vad gjorde det? Promenad blev det för de tre damerna i sällskapet och herrarna drog sig hemåt.
Vi gick ner mot Mälaren och passade på att titta in och värma oss i en mysig butik som både säljer kläder av "finare märken" (många snygga plagg) och en del tjusiga inredningsaccessoarer. Men vi nöjde oss med att bara titta.


Välkomnande entré!


Kanske en lite rosa fjäderhatt till påsk? (Mona provar på min inrådan.)

Vi fortsatte promenaden längs ån och genom stan. Det kan inte hjälpas; Jag tycker att Västerås har en fin stadskärna. Vi stannade till en stund vid torget och tittade på skulpturen "De cyklande ASEA arbetarna".


En natt på hotell Utsikten uppe i trädet i Stadsparken kanske lockar till sommaren?Och visst var det skönt att komma in i värmen efter den timslånga promenaden! Så småningom väntade oss en riktig festmåltid; bresaola (lufttorkat nötkött) på salladsbädd, dubbelrökt lax med sockerärter, kall pepparrotssås och pressad potatis och till dessert en len fruktmousse gjord på färska bär. Och till allt det goda serverades utsökta viner! En verklig smakupplevelse!


Den dubbelrökta laxen är serverad och vi äter och njuter av god mat och dryck och det blir många skratt.  


Så vackert och gott!

Fram på kvällen blev det återresa med tåget till Stockholm. Få resenärer ombord och vi blev av den vänliga konduktören erbjudna platser i en avskild del av vagnen. Trevlig avslutning på en jättetrevlig dag!