Zài jiàn, Beijing!

    
Måndag och sista dagen i Beijing för den här gången. Under de 10 dagar som jag varit här har jag gjort bara det jag velat;njutit, träffat mina vänner, ätit väldigt gott och mycket, champagnebrunch på hotell St. Regis, varit uppe i Beijings högsta byggnad - baren på Shangri-La hotellet, China World Tower och ätit,  suttit på uteserveringar i kortärmat både dag och kvällstid, promenerat runt sjöarna, besökt  för mig nya butiker och marknader, varit på "skolevent" med middag, besökt parker, varit på SWING (bar/dansställe), tittat in på för mig nya barer,  även besökt de "gamla"  och för mig mer välkända, tagit massage flera gånger, jobbat på skolan en dag, manikyr och pedikyr har också hunnits med ett par gånger och lite shopping. Så jag undrade i kväll när mina väskor var packade vad som fanns med. I varje fall vägde inte resväskan mer än 20 kg och jag får ha 23, så lite har jag nog aldrig haft med mig. Inte ens handbagaget är tyngre än det får vara....Ovanligt!!!

Tog idag en tur ner till Pärlmarknaden, Hong Qiao, för att köpa ytterligare ett uv filter till min Canonkamera och uträttade lite andra småärenden. På Pärlan finns även några "hemliga butiker"  som jag ville besöka. Vissa dagar finns de och andra dagar finns de inte. Så man vet inte, men det är lite av upplevelsen. Idag hade jag tur och de flesta fanns. Så det jag behövde komplettera på inköpsfronten ordnade sig helt perfekt. Och här behöver man aldrig pruta! Skönt!
Resten av dagen....

Lunch utomhus i shoppingcentrat The Village.


Manikyr och pedikyr, jättebra och lugnt, på ovanvåningen av vårt "ena vardagsrum", restaurang Sole Mio. Ny ägare!


Middag på restaurang "Fyra kronors" med Anna och Marjo. Vi kallar det "Fyrakronors" för när vi för ett antal år sedan började äta här kostade rätterna runt 4kr/st. Nu kostar de lite mer, men det är väldigt god mat och miljön är mycket kinesisk. För tre rätter och dryck betalar man ca. 45 kr och delar man då det på tre.....BILLIGT!
Marjo, Anna och jag slår runt på nudelsoppa med chili, gröna bönor och potatisstrimlor som är kokta.

Sängen väntar snart för klockan 03.30 skall jag upp och 04.00 skall jag och ut på gatan och och leta taxi.  Spännande!! Planet går 06.25 och det vore ju käckt om jag får en taxi som vill köra mig till flygplatsen.
Men jag är incheckad och klar....
Och Beijing! På återseende! Jag kommer tillbaka i september/oktober!
Cissi

Vad roligt att allt blev så lyckat och att du gillar Peking tror jag alla förstått.

Tack för underhållande läsning, rolig fakta och en hel del fniss.

Och visst kommer du tillbaka?

Trevlig hemresa!

Marie

Hej Ditte!

Tack för gott sammarbete i torsdags. Kul att du kom till skolan, du var efterlängtad. Vi kanske ses i Stockholm.

Nu när våren är överblommad här får du uppleva den en gång till i Stockholm, härligt!

Katarina

Välkommen hem igen! Jag vet att Beijing har en extra plats i ditt hjärta och har följt med dig i dina upplevelser. Det blev en resa för mig också. Tack för den!

Kram

Annmari

Tack Ditte för din blogg! och texter och bilder - vi längtar men får en Beijing dos av dig- tack!

Vi planerar också en resa i september innan 1 oktober - vi hörs ! kram och välkommen hem.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: