Snabbt och effektivt

    
Visst kan svensk sjukvård vara väldans bra och effektiv. Tog mig i morse en tur upp till Capio Ringens Vårdcentral, som varje morgon mellan klockan 9 och 11 har en s.k. "öppen läkarmottagning" och dit går det utmärkt att komma utan tidsbeställning. I och för sig har jag varit på väg dit sedan vi kom hem från Thailand, men skjutit upp det...
Jag hann knappast slå mig ner och öppna ett resmagasin innan jag blev uppropad och fick träffa en jättetrevlig doktor.  Passande nog hade hon studerat akupunktur i Beijing och varit i Kina vid ett par tillfällen, så det kändes extra bra. Och jag åker ju till Beijing på torsdag.
Jag framförde mitt ärende och den vänliga doktorn beslöt i princip att genast åtgärda det hela, även om det skulle ta lite längre  tid än de vanliga läkarbesöken. (Ett mindre ingrepp)
En bedövningsspruta sattes och den trevliga doktorn föreslog att jag skulle gå ner till fiket inne i Ringen och slå runt på en kopp kaffe och komma tillbaka efter en halv timme. Sagt och gjort!
Efter 30 minuter var jag tillbaka och nu hann jag inte ens slå mig ner innan jag välkomnades in i ett litet operationsrum.
Jag intog horisontalläge på en brits och nu fanns förutom doktorn även en vänlig sjuksköterska vid min sida.
Bedövningssprutan fungerade bra och en kvart senare var jag hopsydd med fyra stygn.
Utrustad med extra plåster för den här typen av sår, tackade jag för mig och traskade hem.
Nu återstår det bara att ta bort stygnen i Beijing om 10 dagar. Och det hoppas jag att några goda vänner skall vara behjälpliga med.
Svaret på proverna får jag om några veckor.
Och kanske skall jag överväga att bära hatt även på magen, om den nu skall vistas i solen.....


Men det här är ju så mysigt....sannas rum

Gud vilken otur vi har - du ska inte skjuta upp resan till Kina så att vi kan ta den där sushin? ;}Åh, ja det blev toppenfint, och griffelfärgen har vi nu utvecklat till en svarta-tavlan-idé. Vi vill liksom inte att folk ska komma hem till oss och tänka "vad fint de har det." utan de ska tänka "jävlar, vad de har tänkt och vilka roliga idéer och vad annorlunda!". sen om det blir fint i allas ögon vet jag inte, men vi vill liksom ha ett hem som är VI :D

sannas rum

Åh en så fantastiskt härlig bild förresten!Sv; ja det gör vi (:

det vi helt enkelt har tänkt är att vi ska måla en svart ruta på väggen med griffelfärg, spika upp tavelhyllor längst ner där vi lägger kritor, och sedan blir det vita lister runtom - en svart tavla mitt i vårt kök. Sedan ska vi sätta IKEA-lack-hyllor mitt i, så att vi ändå kan få nån mer funktion ur väggen, och vi kommer kanske inte använda hela tavlan ändå. Så man skriver lite här och var, och på hyllorna har vi kokböcker, fina ris- pasta- & brödlådor, växter, ljus och ramar typ. En ganska "händelserik" vägg kan man säga. Fast ändå går den i vitt och vsart (: Men inte så tråkigt och vanligt kanske.

Katarina

Vilken härlig bild; sol och värme, palmer och hav också du förstås.

Bra att doktorn var beslutsam och hade kort startsträcka.

Håller tummarna!

Många kramar till dig.

Helen W

Hoppas att allt nu blir bara bra, tur att det funkar så bra hemma när det verkligen behövs! Önskar dig en härlig tid i Beijing. Många kramar Helen + Erik....och resten med förstås!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: