Så det kan bli!
Ibland blir inte saker och ting som jag tänkt. Men inte gör det så mycket. Det blir oftast något annat i stället.
Igår skulle jag prova ett för mig nytt recept på räk och ostpaj och för säkerhets skull hade jag två lite olika recept framtagna.
För att minska på fettet brukar jag ta i lite kesella, men det hade jag glömt att köpa så jag fick ta den vanliga mängden
matfett.
I ena receptet stod det vetemjöl och i det andra skulle man ha bovetemjöl. Bovetemjöl verkade annorlunda. TYvärr fanns det inte i vårt mjöllager. Men däremot en helt ny påse med dinkelmjöl.
Det borde kunna användas. Ekologiskt från Saltå Kvarn, borde passa bra.
Tittade på internet och läste att just dinkelmjöl var utmärkt för att få en spröd pajbotten. Man skulle bara se up så att pajdegen inte blev för hård.
Sagt och gjort! Pajdegen vilade sin timma i kylen i sin form och var sedan på förgräddning i ugnen en kvart.
Jag vispade ägg och oststanningen till fyllningen under tiden och skalade räkor.
När pajformen kommer ut ur ugnen och jag försynt känner på pajskalet så är det mjukt och poröst. Det kändes som om det var skorpsmulor. Pust!

Här går det inte att hälla i någon fyllning...
Nu börjar vi bli hungriga. Vad göra? Beställa pizza eller rusa upp till ICA för att hitta något? Nejdå.
Jag kommer på att det får bli en ugnsomelett med räkor. Smörjer en form, häller i smeten och så in i ugnen i 20 minuter.

"Det bidde ingen paj, men det bidde ugnomelett"

Äntligen klart! Och visst blev det gott!
Skall nu ut i det härliga vårvädret och fram på kvällskvisten gäller det att slimma packningen inför Spanienresan i morgon. Det skall bli en utmaning! Återkommer om resultatet.
Igår skulle jag prova ett för mig nytt recept på räk och ostpaj och för säkerhets skull hade jag två lite olika recept framtagna.
För att minska på fettet brukar jag ta i lite kesella, men det hade jag glömt att köpa så jag fick ta den vanliga mängden
matfett.
I ena receptet stod det vetemjöl och i det andra skulle man ha bovetemjöl. Bovetemjöl verkade annorlunda. TYvärr fanns det inte i vårt mjöllager. Men däremot en helt ny påse med dinkelmjöl.
Det borde kunna användas. Ekologiskt från Saltå Kvarn, borde passa bra.
Tittade på internet och läste att just dinkelmjöl var utmärkt för att få en spröd pajbotten. Man skulle bara se up så att pajdegen inte blev för hård.
Sagt och gjort! Pajdegen vilade sin timma i kylen i sin form och var sedan på förgräddning i ugnen en kvart.
Jag vispade ägg och oststanningen till fyllningen under tiden och skalade räkor.
När pajformen kommer ut ur ugnen och jag försynt känner på pajskalet så är det mjukt och poröst. Det kändes som om det var skorpsmulor. Pust!

Här går det inte att hälla i någon fyllning...
Nu börjar vi bli hungriga. Vad göra? Beställa pizza eller rusa upp till ICA för att hitta något? Nejdå.
Jag kommer på att det får bli en ugnsomelett med räkor. Smörjer en form, häller i smeten och så in i ugnen i 20 minuter.

"Det bidde ingen paj, men det bidde ugnomelett"

Äntligen klart! Och visst blev det gott!
Skall nu ut i det härliga vårvädret och fram på kvällskvisten gäller det att slimma packningen inför Spanienresan i morgon. Det skall bli en utmaning! Återkommer om resultatet.
Maja
Bra idé med ugnsomelett och gott såg det ut. Men jag har också läst att dinkelmjöl skall vara bra till pajdeg. Verkar skumt det hela....