Picknick

    
Den riktiga vårvärmen har tagit en paus och samlar sig någonstans, men just i dagarna så är det inte här i Stockholm.
Men visst kan man ta på sig en tröja och sitta ute ett par timmar i lä. För sol är det! Och riktigt mysigt! Här finns också alltid mycket att titta på; både i stort och smått.
Så en picknick på balkongen kändes alldeles lagom denna skärtorsdag. Nåja, var sin pizzabit (rester) och en öl fick duga. Det är mer känslan jag vill åt. (Får satsa på en mer påskbetonad supé senare i kväll.)
Ännu har vi inte ansträngt oss med att göra balkongen riktigt brukbar och vårfin. Men stolar och dynor finns på plats sedan flera veckor tillbaka liksom ett gammalt fult bord som sedan länge varit på väg bort. Men det ska ut ur huset.....Men den sköna känslan av att sitta ute i solen och mysa finns ändå. Och våren har faktiskt varit på besök här i flera dagar men det var för någon vecka sedan.
Plötsligt, mitt under lunchen, ser vi en jättekran passera ute på kanalen. Det är Lodbrok, en av landets största kranar som används till sjöss. Lodbrok byggdes 1956, är 51 m hög, 42m lång och 16 m bred. Lodbrok användes mycket då Regalskeppet Vasa bärgades och krockade 2005 med Essingebron, som efter det var avstängd under lång tid.

Lodbrok bogseras och är på väg in i Hammabyslussen. Spännande att se hur det skall gå.


Det ser bra ut.....

Eftermiddagen har övergått i kväll och jag skall sätta fart med supén som blir en "plocktallrik"; ägg med räkor, snittar med skagenröra, rökt lax med pepparrotcrème, parmaskinka rullad runt färsk nykokt sparris, räkcoctail och en fräsch avokadosallad som tillbehör. Och lite bubbel tror jag passar bra till. Alltså en lugn kväll här hemma.

Påsktulpaner på plats.
Iris

Tack för tips för påskmiddag med vänner i morgon!

Många påskkramar från oss två till er två:)

När landar ni här, sovrummet väntar (och en annan ännu mer)!!!

Anonym

Ser fram emot flera trevliga kvällar och eftermiddagar på er balkong under våren. Tycker det är bekvämt med picknick hemma på balkongen, stolar och bord finns och man behöver inte krypa på marken.

Kramar!

Annmari

Glad Påsk Ditte och Bosse

Vilka härliga bilder förstår att ni trivs.

kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: