Beijing igen!

    
Väskan är packad och i morgon bär det av mot Beijing. Det blir en ny resväg den här gången; Stockholm-Zurich-Beijing och jag flyger med Swissair. För mig som bor i Stockholm tar inte den här trippen längre tid än att åka via Helsingfors (Finnair) eller med SAS via Köpenhamn. Roligt att prova ett nytt flygbolag och utvärdering kommer!



För att riktigtkomma in i rätt stämning blev jag igår bjuden på middag på en "riktig" kinesisk restaurang här i Stockholm av väninnan Eva.


Ägarparet är kineser och började sin bana i Sverige som forskare på Karolinska Institutet. Restaurangen låg tidigare vid Hornstull, men eftersom mycker rivs där för närvarande så flyttade de sin restaurang till min del av Söder. Och från i höstas finns restaurang CHINA på Ringvägen, vid Skanstull.
Här finns altså inga "fyra små rätter" eller annan försvenskad kinamat.
Vi åt gott; bönor, gurka i vitök, jauze och kyckling med chili. Maten sköljdes ned med kinesiskt öl, Tsingtao.




Gott! Bra att komma i gång med smaklökarna...


Är man många i ett sällskap går det också utmärkt att få ett runt bord, med den praktiska och snurrbara glasskivan.

Det blev en jättetrevlig kväll och både miljön, stämningen och maten gav en härlig Beijingkänsla. Stort tack, Eva!