Jag hänger med....

    

Visst hänger jag med, om än en aning till åren kommen och inte i skick som ny. Men med är jag....
"Goa" vänner, skratt, middag tillsammans, (tepanyaki) pubbesök ( Behind the Tree) och givetvis SWING fram på småtimmarna. Glad över att min grundkondition är i hyfsat skick!

Vi samlades hemma hos Emma som flyttat tillbaka till Beijing igen och just flyttat in i en härlig, minimalistisk, lägenhet 15 trappor upp i ett av de nya husen i South SOHO, mitt emot Yashow.
Jag tänkte att en blombukett i de svenska färgernas tecken kunde vara roligt att ha med mig.
Vad jag inte tänkt på var att det hade varit passande att också ha med en vas till hushållet.
Nu placerades blommorna i en avklippt fem liters vattendunk i plast. Blommorna var fint förpackade med olika färger på omgivande papper, vilket visade sig vara mindre bra. Det också.
Den provisoriska vasen välte, blomvattnet som rann ut på golvet hade antagit en rödlila nyans och det vita marmorgolvet färgades snart i samma kulör. Tack och lov för rengöringsmedlet Mr, Muscle. Det räddade golvet och den vita, blanka bänken som också fått en mer lila nyans.
Tänk, vad en blombukett kan ställa till med


Ett glatt gäng hemma hos Emma, längst till vänster.

Det var också ett glatt gäng som promenerade över till tepanyakirestaurangen döe vi tillbringade ett par timmar med att äta, skratta och prata. Så gott det nu gick, för här sitter man på rad och äter och vitsen med det är att se kocken som tillagar den mat som beställts. Jag tycker inte maten håller samma goda kvalité som tidigare, men helt ok. och fortfarande prisvärt, ca 200 sek och då kan man beställa allt och dryck ingår, även öl vin och sake. (Japanskt risvin.)
En annan förändring från tidigare är att bananerna till efterrättsglassen inte längre flamberas....
Ätpinnar kan också användas till en tjusig håruppsättning,
om andan faller på.

Inne på Tairo var det milt sagt varmt, så att sitta ute en stund på terrassen, där en sval vind fläktade oss och smälta maten var behagligt.
Av någon anledning, oklart hur, befann sig plötsligt ett antal rödvinsfläckar på min t-shirt. Vad göra? Jag kunde inte ha det så resten av kvällen och med risk för att de skulle etsa sig fast gick jag till verket inne på damtoaletten. Av med t-shirten, två pål fläckarna och visps var de borta. Men nu var hela t-shirten dyngsur, även efter urvridning.
Valet var litet, så på med tröja och ut för att låta den självtorka.


Jätteroligt att ses igen!

Timmarna gick fort och både Behind the Tree och Swing fick besök av oss. Så småningom var det dags för mig att spatsera hem i natten. Och då kom jag på.... Receptionen är inte bemannad nattetid och jag hade inget magnetkort till husets entrédörr. Vad göra? Jo, jag väntade for att se om det var fler nattsuddare ute och som kanske kunde släppa in mig. Nej då, ingen kom. Gjorde ett försök med att se om jag kunde ta mig in på baksidan, via garaget. Låst!
Gick tillbaka och satte mig att vänta lite till vid ett nattöppet "mobilt" gatukök. Klockan gick, ingen som skulle in i min port kom så jag ringde på porttelefonen som med en gäll signal väckte min värdinna som tryckte på knappen så att jag kom in. Puh!
En jätterolig kväll var det! Och absolut minnesvärd!
Synne

Å vad kul! Jag vill också va med ju!!!

Barbro

Jag fick mig ett gott skratt när jag läste inlägget. Vilken rolig kväll.

Och som du själv säger " grundkonditionen är bra". Tur är väl det för du har bara börjat din semesteri Peking.

Ser fram emot många blogginlägg.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: