Därför Beijing!

    
Jag vet att många undrar varför jag väljer att åka tillbaka till Beijing. Jag har bott här i i mer än tre och ett halvt år, varit på besök fyra gånger efter det och ändå kommer jag tillbaka....
Några entydiga svar finns nog inte. Men Beijing finns i mitt hjärta, för alltid och jag känner mig hemma här och staden är en del av mig. Här finns ALLT, precis Allt och inom räckhåll. Jag vet också att det är kontrasterna här i stan som tilltalar mig på ett särskilt sätt och tillgängligheten. Inget är besvärligt!
Och hela staden känns/är säker. Det är en stor skillnad mot t.ex. lilla Stockholm, där jag inte vågar åka tunnelbana om det är fotbollsmatch och några av Stockholmslagen spelar. Helt förfärligt!
Just nu bor jag i samma hus, i grannlägenheten, mitt på Gongti Beilu, där jag och Bosse bodde under vår tid här. Så visst känns det hemtamt. Kan inte bli bättre! Och jag har haft tur; antingen har jag bott hos vänner eller i lånad lägenhet och det ger per automatik en hemkänsla.
För att uttrycka det hela på "Stockholmsvis" så bor jag ungefär mitt på Stureplan. (nöjen, restauranger, shopping m.m. inom gånggavstånd) Men det är trevligare här (än på Stureplan) och inte alls snobbigt. Långt därifrån!

De fina dagar och kvällar jag haft  hitintills har idag bytts mot en mulen himmel och ganska dålig luft. Men varmt är det, +25.
Och just nu drar ett åsk och regnväder förbi, men jag hoppas på att morgondagen möter mig och alla andra med strålande sol igen. Om inte, så är jag ändå glad över att vara här...


Nybyggda hus, SOHO SOUTH, mitt emot Yashow. Här finns bostäder, gallerior och kontor.Och alldeles bredvid säljs sopor för återvinning. De vägs  och betalas efter vikt.


Posten, just där jag bor. Här sorteras allt för hand.


Bakom det stora shoppingcentrat "THE VILLAGE", i SANLITUN ( 10 minuter från där jag bor) finns denna bar och rstaurangtäta gata.  Här finns ett stort utbud av inhemska gaturestauranger och även många barer/restauranger/nattklubbar i mer västerländsk stil.


Det går alldeles utmärkt att slå sig ner och äta både gott och väldigt billigt. Kan man inte kinesiska/mandarin så går det bra att peka på det man vil ha. "Mei wenti" = inga problem. Utan bara väldigt trevligt.Härom eftermiddagen; Shangri La hotellet, Beijings högsta byggnad och Athmosphere Bar. Värt många besök!


Och sist men inte minst... Max, mitt barnbarn, i Beijing, december 2011 och här i lägenheten.


anna

häftigt! vi är lite inne på att skippa thailand i vinter och åka till Filippinerna eller Vietnam. Hade du varit på båda ställena? :)

Sofia

Håller med dig. Beijing har allt och lite till.

Men ibland kan den dåliga luften ta ner intrycken.

Tack för härliga tips och en inspirerande blogg.

Iris

Underbar stad! Saknar promenaderna, människorna och känslan. Tittar förresten här på föremålet som du är intresserad av, den ser faktiskt använd ut. En nyare version från Beijing kanske intressant? Kram

Helen W

Åhhh härlig kärleksförklaring, och jag håller med...charmen, egenheterna och bara Kina....kan man göra annat än sakna det!!! Passa på och njut för fulla muggar! Kram Helen

Åsa nu i Jönköping

Håller med till fullo!! Snart är jag också där!! Bara en arbetsdag kvar sedan drar vi iväg!!

Har du något "kort" till skybaren Athmosfer?? Jag vill också dit!!

Ses snart! Njut dina sista dagar!

Kram Åsa


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: