En-Dags-Lärare

    
Trots semester, så hade jag ställt klockan på ringning redan strax efter sex i morse. En arbetsdag på Svenska skolan och i min "gamla klass" väntade, vikarie. (Jag jobbade ju här under oktober och november, innan jag fortsatte min tripp mot ytterligare skoljobb i Thailand.)
En härlig morgon och solen var uppe till och med före mig.
Mötte upp Anna och Marjo strax efter sju och vi gick till skolbussen tillsammans. Det kändes som om det var i går vi gick den  sträckan. Och det var det inte!
Resan ut till skolan tar fortfarande omkring en timme och det plockas upp elever längs skolvägen. Så precis före 8.30 är vi på plats.


Kinesiska skolbarn börjar redan vid 07.30 och passar på att äta sin inhandlade frukost på gatan innan den långa skoldagen tar vid. Ofta slutar de inte förrän 16.30 eller senare och då väntar ca tre timmars hemarbete. Kanske lite mindre för de allra yngsta eleverna. Här vid kiosken säljs också pennor, sudd och skrivhäften. Så alla är välutrustade.

Det var verkligen jätteroligt att träffa klassen igen. Och nu var den utökad med tre nya elever. Kul!
Eleverna hade skrivit på whiteboarden och önskat mig varmt välkommen. Och visst blev jag tårögd! Men en hel skoldag skulle vi komma att ha tillsammans.
Lika roligt var det att träffa de "gamla kollegorna". Även det precis som förr. Men nu tänker jag framåt......


Flitens lampa lyser här i klassrummet.


Lite rast måste man ha. Villa Villerkulla, som kommer från världsutställningen i Shanghai, Svenska Paviljongen,
är fortfarande rolig att leka i både för stora och barn.


En ny konstgräsmatta gör fotbollsspelet ännu roligare.

Jag njöt av dagen och hade väldigt trevligt tillsammans med den fantastiska elevgruppen och det kändes precis som vanligt....
Och visst kändes det en aning vemodigt att säga "hej då" till alla och visst kramades vi lite extra i bussen när skoldagen var slut. 
Jag är pensionär, har valt det och trivs med den tillvaron. Men att göra ett och annat gästspel så här som en-dags-lärare i en elevgrupp (och lärargrupp) som jag känner så varmt för, det känns både stimulerande och uppfiskande.


Magnoliablommor finns det gott om på skolgården. Visst är de vackra?
Mikaela

Roligt att du hänger med. Klart att det var roligt för barnen att du var tillbaka, om än som en-dags-lärare. Och jag vet att du trivs när du får vara på din spelplan.

Och du spelar bra.

Bara så du vet!

Iris

Vad roligt! Konstgjord gräsmatta, äntligen, den drömde vi ju om då för längesedan. Ha det så gott!

sannas rum

Åh vad härligt det ser ut! Vill också utomlands.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: