"Back to the 60´s"

    
Söndagkvällen gick lite i nostalgins tecken, 60 tal. En snabb tillbakablick blev det, både vad gäller musik mat , minnen och foton.
Under tiden jag lagade middag spelade jag på högsta volym de låtar som jag dansade till på skoldanserna i början av 60 talet. (Då fanns det skoldanser. Olika skolor i Solna där jag då bodde, ordnade dessa och ofta var det skolornas idrottsföreningar som var arrangörer. I alla fall väldigt populärt. Och gissa om det dansades!)
I kväll lyssnade jag på; "Hello Mary Lou", "Hey Paula", "From a Jack to a King" , I saw Linda Yesterday", och Beach boys med "Surfin Safari m.fl.? Jaså! Nej, jag tänkte väl det..... Inte så många som var med då och minns låtarna. 
Och middagen blev också 60 tals inspirerad med lövbiff, bernaisesås, pommes frites och en rejäl tomatsallad. ( Tidlöst och gångbart än idag.)


Lite att titta på när middagen förbereds.


Kvällens nostalgimiddag.

Plockade också bland lite gamla foton. Kom då på att jag var den sista kullen som tog studenten på "gammalt sätt" 1968. Då var det så att man på studentdagen hade muntliga förhör i små grupper i mellan två och fyra ämnen och där på plats blev bedömd av utomstående professorer eller lektorer om man ansågs godkänd att avlägga sin studentexamen. ( Då var också studentskrivningar i flera ämnen gjorda.)
Till saken hör att man fick veta ett par veckor innan studentdagen i vilka ämnen man skulle bli förhörd. Jag hade tur och det blev historia och franska som blev mina ämnen. Och det gick jättebra! I franska fick jag redogöra för författaren Camus, "Främlingen", budskapet med den och lite av existencialismen. Inget man kunde förbereda i förväg. (Jag hade tränat grammatik och glosor.)
I historia hade jag också tur och skulle redogöra för förhållandet Sverige- Finland- Sovjet under perioden 1939-1945. Lite av ett favoritämne det också, men det visste ju inte opponenterna.
( Ofta "kom man upp i ämnen" där betyget inte var helt klart och slutbetygen kunde också  höjas eller sänka på dessa förhör.)


Den 13/5-1968, Wallin Åhlinska gymnasiet                 En glad student och en lika glad pappa Allan till vänster.
vid Tegnérlunden, idag Enskilda Gymnasiet.
Snart färdig student och mössan får sättas på.
( Då bars inte studentmössorna i förväg)


Pappa Allan och jag.                                                           Hela familjen; mamma, pappa och jag.

Glad studentfest på Krigsskolan Karlberg med många vänner och släktingar. Och det var klackarna i taket!

En snabb tillbakablick bland glada minnen och upplevelser, men jag inser att det snart är 44 år sedan jag "skrev lite historia" och både världen och jag har tagit många kliv framåt.....
" Men jag minns den ljuva tiden, jag minns den som i går"; så börjar en härlig dikt av Anna Maria Lenngren. Och den hänger nog med än idag......

Katarina

Vad fin du var som student!

Och vilka minnen!

KramarElisabeth i Beijing

Kommer ihåg alla låtarna du nämner men de spelades inte på "min tid". Det var disco som gällde när jag skulle ut med kompisarna på glada 70-talet. Ett härligt årtionde med många oförglömliga låtar, som spelas än idag! Visst är det häftigt med tillbakablickar!

Kul att se dig som nybakad student!

Beijingkramizar från

Elisabethsannas rum

Åh vad vacker du var, eller det är du fortfarande, men du var verkligen en skönhet som ung!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: