Utflykt till IKEA

    
I Beijing tyckte jag verkligen om att då och då ta en tur till IKEA. Alltid var det något spännande jag hittade, antingen i matväg, textilier, hushållsredskap eller annat. Och lite svensk mat att äta i restaurangen....
Ett roligt minne från några år tillbaka är den kräftskiva mina arbetskamrater och jag hade där 2008.
Kräftorna köpte vi i restaurangen och snapsen därtill köpte Elisabeth i matbutiken. Härligt minne! (Blogg från den 4/9-2008)
Idag åkte vi till IKEA i Kungens Kurva, vilket lär vara världens största IKEA varuhus. Men jag tycker det är för stort och jag hittar sällan det jag tänkt att köpa. Kul i alla fall gå runt ett varv och titta.
Men det tar bara 20 minuter med bil hemifrån, så det är lättast att ta sig dit.
Och mycket riktigt, det blev inga större inköp. Ett par orkidéer och några glödlampor blev resultatet. Det var dessutom glest med folk så det gick att strosa runt i lugn takt. Skönt!
Några smärre inköp blev det i matbutiken, godis, skorpor och knäckebröd. Mest av nostalgiska skäl tror jag.


Godis i stora lass.

Hemma igen så bestämde jag mig för att rensa i ett av köksskåpen. Inser att jag inte måste ha alla skålar, serveringsfat, vispar och karotter. Ett par av varje räcker långt.
Tiden gick och magen började bli sugen på middag.
Insåg att vi bara hade ätit ett par finncrisp till lunch.
Nu fick krestiviteten ta vid. Vad skulle vi äta? Snarare vad fanns i kylskåpet?
Basen fick bli färsk pasta och såsen skapade jag med hjälp av det som fanns i kylen; purjolök, vitlök, paprika, tomater, en skvätt grädde, färska champinjoner, svarta oliver och ett par morötter.
Kryddat med oregano, salt, peppar och chilisås blev det riktigt bra.
Lite parmaskinka, ruccola och nyriven parmesan på toppen piffade till det hela rent färgmässigt. Tillsammans med avokado och tomatsallad med rödlök blev det ännu bättre.
Jag skall nog införa detta en gång i veckan, att bara använda det som finns hemma för att ordna middag.


Riktigt gott!

I morgon blir det årets inplanerade tandläkarbesök på förmiddagen och vid lunchtid skall jag möta Liv och Max för att följa med på en reklamfilminspelning. Jättekul och spännande!
Återkommer om detta!
Katarina

Tittade in på bloggen och läste om kräftskivan ni hade på IKEA i Beijing.

Tror inte det skulle funka här.Bra tanke att ordna middag med bara det som finns hemma men hos oss skulle det kanske bli väldigt magert vissa dagar. Får passa på i början av veckan.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: