Rosendals Trädgård

    
Jag var en aning seg i morse. Gårdagens kväll blev sen och hann så smått övergå i morgon innan jag somnade. Tur att man är gammal och pigg!
Jag mötte upp väninnan Ninni på eftermiddagen och vi tog en kortare promenad här på Söder. I stället för att äta på restaurang gick vi in i fiskaffären på Götgatan, nästan vid Skanstull och köpte med oss rimmad lax och dillstuvad potatis. Tillsammans med gott bröd, vin och ett par ostar var vi laddade ......Och allt var jättegott!
Många skratt och lite djupare samtal blev det.
Tack Ninni för en jättemysig kväll!

Att jag kände mig en aning seg var snarare en möjlighet för mig att planera en dag utomhus. Mörka moln varvades med sol och en hel dl blåst, men jag bestämde mig för att ta båten över till Djurgården och sedan, om det fortfarande var uppehåll, gå till Rosendals Trädgård. Tror nog det är ett par år sedan jag senast var där.


Båten Emeli som går till Djurgården och Nybroviken, en tur på ca 20 avkopplande minuter.


Ett stopp på vägen vid bryggan Saltsjökvarn, som numer är ett hotell.


Inget regn ännu, men det ser dystert ut. Och inte är jag höstklädd heller!

Inget regn men stora, mörka moln täcker himmlen. Men jag har paraply, så jag bestämde mig för att gå mot Rosendals Trädgård. Följde skylten med riktining Djurgårdsslätten.
Passerade först förbi ett helt öde Gröna Lund.

Gott om vägvisare.

Jag vek av till höger före Nordiska Museet och fortsatte gångvägen längs vattnet.
Minsann, inte många människor ute på promenad här idag. Sitter väl inne och kurar förstås!
Men jag mötte flera "gäng" med småbarnsmammor med barnvagnar som också "gjorde Djurgården" idag.
Uteserveringarna både på Ulla Winblad och Villa Godthem var stängda för säsongen, kändes lite trist. Då är det alltså höst!

Djurgårdsbron i bakgrunden och det ser även ut att blåsa på statyn, Jenny Lind.

Ute på Djurgården känns det som om man är på landet fast man är mitt i stan. Åtminstone denna blåsiga torsdag när det dessutom var glest mellan människorna jag mötte. En vacker lördag eller söndag känns samma sträcka nästan som en Vasaloppsstart.

På väg mot Rosendals Trädgård och nästan framme.Hundraåriga ekar.

Vid Rosendal så finns det självplock av ängsblommor; 30 kr/hg, vilket jag tycker är ganska dyrt. Men att titta kostar inget.


Vackra och varma vår, sommar och höstdagar är det mycket folk och långa köer inne i caféet för att få handla och ofta får man gå runt med sin bricka för att leta efter en plats i den stora trädgården. Men idag fanns många lediga platser utomhus.
Allt som serveras här på Rosendals Trädgårdskafé komer från ekologiska produkter och lagas på plats.
Både mat, bakverk och smörgåsar är jättegoda!

Ingen trängsel idag.


Kafét är inrymt i ett par växthus. Idag slog jag runt på en bit chokladtårta med vispgrädde och en kopp örtté. Oj vad gott!


Här finns plantor till salu.

hela året om ordnas olika temadagar och kurser/föreläsningar här ute som vem som helst kan anmäla sig till.
Några gånger per år är det också olika marknader och under sommarhalvåret ordnas det diverse musikaftnar med kända artister.
(Är man sugen på lite kändisspotting i Stockholm så är Rosendals Trädgård, förutom Söder då förstås, det rätta stället att vara på.)
Det finns också en butik som säljer hembakat bröd, marmelader, safter, choklad, keramik, vinägrar, oljor och mycket annat. Den är också väl värd ett besök. Mitt inköp idag blev en dinkellimpa. Skall provas senare i kväll.
Utanför butiken sälja gönsaker och frukter som är helt obesprutade.


Diverse syltburkar.

Inser nu att jag blivit hungrig, trots chokladtårtan. Har titat in i skåpen och komponerat en kall tallrik med diverse godsaker och till detta serveras jag mineralvatten.
(B är i Ålands ytterskärgård och pysslar om gräset, plockar lingon och kanske svamp så jag är gräsänka för några dagar.)

Räkor på toast med löjrom och limeaioli, acokado, champinjoner och en tomatsallad med mozzarellaost. Blir alldeles utmärkt!Åse

Jag försöker besöka Rosendals trädgårdar när jag är i Stockholm. Det är en miljö som tilltalar mig. Det är härligt att följa din väg dit. Det behövs ingen karta om man läser din blogg. Kram

Susanne

Vad mysigt att det blev ett besök på Rosendal trots lite höstrusk.

Det är alltid skönt att gå omkring där och njuta av alla fina blommor. Men visst var det mycket att betala 30kr för 1 hg blommor. Håller helt med. Men du, blommorna är ekologiska.

Kramar

sɑɴɴɑs ʀυм

Åh så fint och fy vad gott det ser ut på sista bilden :DSv; haha, ja jag får väl maila och föreslå det, kanske kan man få någon form av tack för det (;


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: