"På stan"

    
Visserligen bor jag i stan, men idag hade jag tänkt mig en tur till City, som för mig i princip är området runt Konserthuset, Hötorget och Sergels Torg.
Men allra först tog jag mig till Odenplan med tunnelbanan. Men det var inte alls bara att låta sig forslas som vanligt. Nejdå! Det hade hänt en olycka vid Fridhemsplan och flera tåg vände vid Centralen och så småningom, genom byte där, kunde resenärerna komma till Odenplan. Men där var det helt stopp men det fanns tursamt nog ersättningsbussar att tillgå. ( Byten på den här sträckan behövs i vanliga fall inte.)
Att jag just skulle till Odenplan berodde på att en liten butik där säljer just det par svarta byxor som jag ville köpa.
Oftast är de slut och man får beställa, men jag hade tur idag för ett nytt parti hade just kommit in.
Byxorna passade mig utmärkt, de satt som om de var specialsydda, så jag köpte ett par svarta. Passade också på att lägga in en beställning på ett par grafitgrå.
Kan ju inte bara ha jeans från Yashow i Beijing, även om de är bra.
I butiken fanns väldigt mycket snyggt, men jag höll mig till det jag tänkt utan att låta mig vilseledas.
Får se hur det blir nästa gång när jag skall hämta de grå byxorna...
Gick sedan Sveavägen bort. Jag hade två inplanerade besök i affärer på vägen mot Sergls Torg; dels inredningsbutiken Posh Living och dels möbelbutiken MIO, båda på Sveavägen.
Jag är på jakt dels efter två mindre avlastningsbord till vardagsrummet och ev. ett soffbord, plus en bekväm fåtölj till mig.


Hittade dessa bord på Posh Living. Lätta att flytta runt med hjälp av handtaget, men jag tror inte de skall flyttas så mycket. Kanske ett alternativ? Får fundera på storleken.

Tittade också lite extra på detta betongbord. Jättesnyggt, tycker jag men det blir nog för klumpigt vid vår soffa.
Och jag är tveksam till att betala priset för det; femsiffrigt belopp. Det är visserligen ett designbord och görs på beställning. Men det är ju bara ett bord!


I fåtöljväg har jag funderat på den gamla klassikern, LAMINIO. Och det är inte Bruno Mathsson som designat den, utan Yngve Ekström. (Mathsson har designat fåtöljen Pernilla.)
Har i och för sig även tittat på Pernilla....
Nu tittade jag in på Mio möbler för att se vad de hade.
Jag vet i alla fall att fåtöljen skall vara bekväm, nätt och passa in hos oss. Jag tänker inte byta alla andra möbler för fåtöljens skull. Tittade lite på den här. Visserligen bekväm, men den kändes lika klumpig som den svarta skinnfåtölj vi har nu. Dessutom är vår gamla minst lika bekväm.
Funderar vidare. Tar gärna emot råd!
Känner nog att alternativet är en Lamino. Den utsågs 1999 till Århundrandets möbel!!! Det kan inte avgöra. Men visst är Lamino en klassiker. Finns också permanent på Nationalmuseum i Stockholm.
Ja, jag börjar ju bli till åren och kanske passar bra ihop med museieföremål.......


Nja? Fotpall finns som tillbehör.

Vår gamla trotjänare, också i svart skinn med bekväm fotpall-


Efter Miobesöket promenerade jag hem till Söder. Solen lyste med sin frånvaro och blåsten tog i och visst var det friskt, men i alla fall inget regn.
Tittade in på MQ i Ringen. Skulle ändå in på ICA och handla lite......
Föll helt pladask för en poncho/cape. Har ingen tidigare och var en aning osäker på när, var och hur den skulle användas. Men det får lösa sig. Hittade också en användbar topp. Skall ju till varmare trakter i november om inte annat.

Min nyinköpta cape/poncho av märket Stockholm.


Dagens inköp; byxor, topp och poncho. Klart klädd för en dag på jobbet eller på stan. Eller?
(Byxorna är speciella= mirakel och av märket LauRie och man kan ha två storlekar mindre än vanligt. Och de ser små ut! Vad nu det ska vara bra för....Men de är väldigt bekväma dessutom)

Jaha, så blev det idag. En dag på stan!!!


sɑɴɴɑs ʀυм

Åh, jag ääälskar betongbordet och ponchon! Supersnygga grejer Ditte.

Katarina

Håller med, betongbordet är snyggt. Men kanske att det dominerar för mycket hos dig. Vet inte!

Ponchon var jättesnygg, passar npg bra till detmesta i höst.

Skall också prova att hitta långbyxorna. Kanske kan jag komma med dig när du skall hämta ditt andra par.

Kramar

Åse

Hej! Vi har Laminofåtöljen i vitt fårskinn. Inte att rekommendera. Jeans ger ifrån sig färgen. Jag tycker den är lite hård att sitta i. Vi har också Pernilla i sadelgjord. Den är urskön med ett Luddeskinn från IKEA. Jag föredrar den. Ska bli spännande att se vad du väljer. Er gamla fåtölj ser nog så skön ut.

kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: