Nu är det gjort!

    
Tack för fina kommentarer som ni ger mig! Jag blir alltid så glad av att läsa dem.

Nu är det gjort! Jag har anmält mig till och blivit antagen till en skrivarkurs på distans; blogg,krönika eller artikel.
Detta är något jag funderat på länge, men har alltid skjutit upp det. Vet egentligen inte varför. Men eftersom det ingår i det liv jag numer lever, att inte vänta med eller skjuta upp saker, så slog jag till. Och en distanskurs passar mig utmärkt eftersom jag verkligen kommer att befinna mig på distans från Sverige i höst och vinter.
Innan jag blev antagen så fick jag på allvar fundera över varför jag ville gå kursen och vad jag vill ha ut av den. Och det var mycket kan jag lova!
Särskilt spännande och givande tycker jag är att få kritik/feedback av både de övriga deltagarna och av lärarna som är utbildade journalister som har skrivandet som sin huvudsyssla.
Ett viktigt mål med kursen är att "försöka se texten som den text den faktiskt är och inte på den som en förlängning av mig själv".
En annan viktig tanke är vad är det jag åstadkommit och hur kommer det sig att andra kanske uppfattar texten annorlunda än jag själv. (hmmm, om jag nu måste åstadkomma något)

Min första uppgifter har varit att läsa tre krönikor, olika till form och innehåll, och diskutera med övriga kursdeltagare.
Sedan till hantverket; jag skall skriva en krönika oc "en spaning". Krönika vet jag i alla fall vad det är med "spaningen" blir värre. Jag har nämligen inte hört det radioprogram som sänts i P1 och som heter just Spanarna.
Får göra lite research och se om jag kan hitta något gammalt, inspelat program via nätet.
Finns det någon som vet vad "Spanarna" är. Berätta gärna för mig....

Jag tycker det här skall bli jätteroligt och jag ser kursen som en utmaning och stimulans.
Kan också se mig själv i ett scenario bortom kyla, blåst, regn och snö......
Susanne

Kul att du äntligen kom till skott med kursen. Ska bli kul att följa med även på den resan.

Kram!

sɑɴɴɑs ʀυм

Så fantastiskt härliga bilder Ditte (: och vad kul med en kurs, jag vill gå på fler kurser faktiskt :D älskar kurser ;P

Annmari

Roligt med en kurs Ditte, du behöver något att pyssla med ;)

Spanarna sänds på P1 fredag em och repris på (jag tror) på söndagarna ett program jag fnissat och fått mig att tänka till genom åren som du vet är jag en P1 diggare ( idag sände de från bokmässan)Kram,kram

Annmari

Roligt med en kurs Ditte, du behöver något att pyssla med ;)

Spanarna sänds på P1 fredag em och repris på (jag tror) på söndagarna ett program jag fnissat och fått mig att tänka till genom åren som du vet är jag en P1 diggare ( idag sände de från bokmässan)Kram,kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: