Letat kött.....

    
Jag har ju ett tag bojkottat ICA och flera andra större butiker när det gäller att köpa nötkött. Jag vägrar betala massor av pengar för segt kött, vilket jag fått så många gånger. Betalat dyra pengar för att sedan kasta vacumpackad, halvätna utskurna biffar, entrecoteer och rostbiffar.
Ibland har jag handlat i Söderhallarna, Hötorgshallen eller Östermalmshallen. Och vilken skillnad i både smak och kvalité. Förra somaren köpte vi närproducerat och ekologiskt kött på Åland. Och det var helt annorlunda. Vilken kvalité!!  Och det kommer vi att göra igen!
I Stockholm är det ganska ovanligt med manuella köttdiskar hos de vanliga livsmedelskedjorna, tyvärr. Fisk och delikatessdiskar finns det dock på många ställen. Men icke manuella köttdiskar!

Idag var vi en tur till Sickla Köpkvarter i Nacka för att köpa oss en ny micro. ( Den gamla hade tagit slut efter 13 år)
Jag passade då på att besöka en för mig ny byggnad, MAGASINET. Och här fanns det lite av varje; Clas Olssons Vuxendagis, Willys, flera mindre butiker och dessutom en fantastisk ostbutik liksom också den kombinerade restaurangen och köttbutiken, SOVEL.
Vilken fantastisk butik!
Vilket sortiment! Här fick jag också råd om vad jag skulle köpa och tips om tillbehör och förslag på hur jag skulle tillaga det av en verkligt intresserad och kunnig personal.

Mitt inköp blev två biffar från "Skärgårdskött"; djur som har betat fritt på öar i Stockholms skärgård och fraktats med båt till slakteriet på Tavastboda Gård, också i skärgården.
Man kan också beställa sitt kött härifrån i paket och kan också bestämma vad paketen skall innehålla. Dessa kan sedan hämtas upp på olika ställen i Stockholm. Om någon är intresserad så finns mer info på
www.o-markt.se.
Nu ser jag fram emot aftonens middag med köttet, kantarellsås, klyftpotatis och späda grönsaker. Tror nog att ett gott rödvin sätter extra piff på det hela.


Före tillganing.

Och visst blev det bra och väldigt gott.


Katarina

Vad gott det såg ut.

Håller helt med dig och saknar också manuella köttdiskar i vanliga livsmedelsaffärer.

Ska prova Sovel i Sickla någon gång.

Tack för tipset.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: